Obreja: "AIBA a făcut o concesie sportivilor români de frică!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, vineri, că forul internaţional (AIBA) a decis să permită sportivilor români să participe la Campionatele Mondiale de la Baku sub steagul AIBA, deoarece i-a fost frică de un eventual proces cu FR Box.

"Am ştiut că asta o să se întâmple, pentru că AIBA practică un şantaj ordinar cu mine. Ei cer în continuare să se înfiinţeze o altă federaţie naţională. Ei au decis ca sportivii români să participe sub steagul AIBA pentru că i-am ameninţat că îi dau în judecată. Acum spun că fac ei o concesie, dar au făcut-o de frică. Ieri (n.r. - joi) au spus la TAS că nu este de competenţa Tribunalului să ia o decizie în acest caz, pentru că hotărârea de dezafiliere nu este definitivă, că aceasta trebuie ratificată la congres. Dacă nu e definitivă, atunci de ce le interzic sportivilor români să participe la Campionatele Mondiale? Acum nu mai au ce să facă", a spus Obreja.

Rudel Obreja consideră că ANST şi COSR s-au grăbit atunci când au decis să nu mai finanţeze boxul. "Ei mi-au pus toată România în cap, că dacă mă prind oamenii pe stradă mă împuşcă. România nu a făcut nimic ca să mă ajute. Am avut dreptate când am spus că ANST şi COSR s-au grăbit să taie finanţările. Am avut dreptate şi când am spus că boxerii români merg la mondiale, pentru că am crezut până în ultima clipă asta. Rămăsesem singur în acest război, acum sper ca oamenii de sport să înţeleagă metodele de constrângere şi santaj la care apelează AIBA şi să mi se alăture pentru a stopa aceste atitudini dictatoriale îndreptate împotriva unei federaţii naţionale", a completat Obreja.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite