Obiectiv: titlul din 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al cincilea campionat consecutiv câştigat de CSU Ploieşti răscoleşte deja adversarii Abia s-a încheiat sezonul 2007-2008, dar startul în cursa pentru titlul de anul viitor, unde

Al cincilea campionat consecutiv câştigat de CSU Ploieşti răscoleşte deja adversarii

Abia s-a încheiat sezonul 2007-2008, dar startul în cursa pentru titlul de anul viitor, unde concurenţa va fi acerbă pentru ploieşteni, s-a dat deja.

Singura finală din istoria campionatului care s-a încheiat după şapte meciuri a adus titlul, pentru a cincea oară consecutiv, la Ploieşti, unde finanţatorul Sebastian Ghiţă şi preşedintele Alexandru Iacobescu au reuşit din nou să construiască o echipă învingătoare.

Nu a mai fost la fel de uşor ca în anii precedenţi, iar succesul a fost îndelung contestat de către adversarii din finală ai ploieştenilor, "U" Mobitelco Cluj.

Deşi, iniţial, atât finanţatorul Valentin Nica, cât şi preşedintele executiv Mircea Cristescu anunţau imediat după ultima partidă că vor părăsi echipa, în semn de protest faţă de arbitraje, ambii oficiali au revenit asupra deciziei după nicio săptămână.

"Vom beneficia în continuare de sprijinul domnului Nica, al autorităţilor locale şi negociem deja cu câţiva sponsori de calibru pentru un buget care să ne permită să atacăm titlul", a declarat Cristescu pentru "Adevărul Sporturi", dovedind revenirea celor doi în lupta pentru victoria finală din 2009.

CSU Ploieşti au mutat primii pe piaţa transferurilor, prelungind contractul cu centrul Rashard Griffith şi readucându-l la echipă pe Darius Hargrove, care anul trecut a jucat pentru alb-albaştri numai în ULEB Cup.

Ardelenii contraatacă

"U" Mobitelco, care a rămas fără antrenorul principal Anthony Baldwin, nu este singura echipă care se anunţă o contracandidată pentru ploieşteni în sezonul viitor. Nucleul echipelor din Ardeal, la care se mai adaugă CSU Sibiu, Gaz Metan Mediaş şi BC Mureşul Tg. Mureş, a început deja mişcările pentru sezonul următor.
Sibienii chiar au anunţat că nu se vor înscrie în cupele europene tocmai pentru a se putea concentra mai bine asupra Diviziei A.

Peter Schomers, antrenorul care i-a dus pe Clavon&Co pe locul doi la finalul sezonului regulat, va continua şi, potrivit preşedintelui secţiei de baschet de la CSU Sibiu, Cristian Bicher, va beneficia de o echipă mult întărită. Construirea unei bănci de rezerve puternice este principala ambiţie a conducerii tehnice de la Sibiu.

Aceste posibile mutări sunt o confirmare a foamei după un titlu care nu a mai ajuns la Sibiu de 11 ani încoace. Mediaşiul a anunţat deja că îşi va păstra majoritatea jucătorilor cu care a fost aproape să elimine Clujul în primul tur de playoff, în timp ce mureşenii au fost cei mai activi pe piaţa transferurilor, semnând deja cu trei noi jucători în ultimele 10 zile: Haron Hargrove, Levi Levine şi Cory Largent, toţi trei americani.

Mai mult baschet la TV

Începând cu sezonul viitor, două televiziuni vor transmite meciuri din campionatele interne, masculin şi feminin. Astfel, potrivit celor declarate de preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, Telesport şi Boom Sport One vor difuza împreună şapte sau opt meciuri din fiecare etapă. Primele opţiuni vor aparţine celor de la Telesport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite