Nyberg şi Hammerseng, pericolele din Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României se va confrunta cu cele două vedete la Beijing, iar Rulmentul va trebui să le anihileze în preliminariile Ligii Campionilor Superstarurile campioanei europene Norvegia

Naţionala României se va confrunta cu cele două vedete la Beijing, iar Rulmentul va trebui să le anihileze în preliminariile Ligii Campionilor

Superstarurile campioanei europene Norvegia şi ale grupării daneze Ikast Bording vor fi adversarele tricolorelor în august, la Beijing.

O lună mai târziu, Katja Nyberg şi Gro Hammerseng vor evolua în preliminariile Ligii Campionilor pentru Ikast Bording, împotriva vicecampioanei Rulmentul. Cu siguranţă, atât naţionala României, cât şi formaţia din Braşov vor avea o misiune dificilă în încercarea de a le anihila pe cele două vedete de 24 de karate.

Nyberg a fost declarată cea mai bună jucătoare a Mondialelor din 2007, iar Hammerseng a fost desemnată cel mai bun centru, la aceeaşi competiţie. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, reprezentativa Norvegiei este campioană europeană en titre şi vicecampioană mondială, fiind, în viziunea specialiştilor, cea de-a doua favorită la câştigarea aurului olimpic.

Ikast Bording, echipa de club la care evoluează cele două superstaruri nordice, a terminat pe locul secund în cel mai puternic campionat din lume, cel al Danemarcei. Nyberg are o poveste interesantă, fiind născută la Helsinki, în Finlanda, ţară în care sportul cu mingea pe semicerc este ca şi inexistent.

A lăsat Finlanda pentru Norvegia

Tocmai de aceea, Katja a acceptat, într-o primă fază, oferta clubului suedez Stockholmspolisen IF. Apoi, a făcut cea mai bună alegere: s-a transferat în Norvegia, la Larvick. Ulterior, s-a decis să apere culorile primei reprezentative a Norvegiei, pentru care a debutat în 2001, într-un meci contra Franţei, iar de atunci nimeni nu a putut să o scoată din echipă.

A câştigat cu Norvegia două titluri europene, în 2004 şi 2006, fiind vicecampioană continentală în 2002 şi locul secund la Campionatul Mondial din 2007. Din 2006 a bătut palma cu echipa daneză Ikast Bording, asta şi pentru a fi coechipieră cu cealaltă supervedetă a Norvegiei, Gro Hammerseng.

Sunt un cuplu în afara terenului

Presa din Norvegia şi Danemarca a speculat faptul că Gro Hammerseng (foto dreapta) şi Katja Nyberg trăiesc o poveste de dragoste, constituind unul dintre cele mai celebre cupluri de lesbiene. Cele două handbaliste nu s-au obosit să dezmintă aceste informaţii, iar faptul că nu s-au sfiit să se îmbrăţişeze pătimaş în faţa camerelor de luat vederi a venit să confirme zvonurile.

De altfel, o astfel de relaţie între două handbaliste nu constituie o premieră. Cel mai cunoscut exemplu în acest sens este cel al celebrei Anjei Andersen, care nu a făcut niciodată un secret din relaţia cu nu mai puţin cunoscuta Camilla Andersen.

"Katja este una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii, e absolut genială
Marit Breivik, selecţioner Norvegia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite