Nuţa Olaru, locul trei la Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nuţa Olaru
Nuţa Olaru

Atleta română Nuţa Olaru a realizat cel mai bun rezultat din carieră în cadrul maratonului de la Tokyo, ocupând locul al treilea cu timpul de 2 ore, 36 de minute şi 42 de secunde, la două minute şi trei secunde de timpul învingătoarei, Alevtina Biktimirova din Rusia.

Locul al doilea al cursei a fost ocupat de către Robe Guta din Etiopia cu 2:36:29.

Maratonul s-a desfăşurat în condiţii extrem de dificile. Sportivii au avut de înfruntat de-a lungul traseului un vânt puternic, rafale de ploaie şi chiar şi o uşoară ninsoare care s-a abătut asupra capitalei japoneze.

Olaru a încasat 16.500 de euro

Biktimirova s-a distanţat încă de la jumătatea cursei şi chiar dacă a încetinit după kilometrul 35, nu a mai putut fi ajunsă până la final. Olaru a aşteptat în plutonul urmăritor şi apoi s-a duelat pentru locul al doilea, pe ultimii kilometri, cu etiopianca Guta, însă a cedat în cele din urmă la doar 13 secunde diferenţă. Pentru performanţa sa, Nuţa Olaru a încasat 2.000.000 de yeni japonezi, adică aproximativ 16.500 de euro.

Câştigătoarea a fost recompensată cu 66.000 de euro, în timp ce locul al doilea a primit 33.000 de euro. Cea mai bună performanţă a Nuţei Olaru într-un maraton a fost obţinută în 2008, în competiţia care a avut loc la Boston, atunci când a ocupat locul şapte. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite