Număr record de participare în etapa a doua a Grand Prix-ului României la echitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cupa Equestria
Cupa Equestria

A doua ediţie a competiţiei de sărituri peste obstacole Cupa Equestria, care va include şi etapa a doua a Grand-ului Prix-ului României la echitaţie, va debuta, joi 14 iunie, la baza hipică a clubului Equestria din Tâncăbeşti, comuna Snagov (DN1), cu un număr-record absolut de 190 de cai înscrişi în competiţie, provenind de la 15 cluburi din Bucureşti şi din ţară.

În organizarea Clubului Equestria, competiţia se va desfăşura pe perioada a patru zile (14-17 Iunie 2012) şi va include două momente de maximă atracţie şi concurenţă sportivă: Cupa Equestria, cupă ce va fi câştigată prin însumarea punctajelor din toate zilele de concurs, respectiv Grand Prix-ul României, etapa a doua din 2012 - cea mai dificilă probă a concursului, la care participă un număr de cai record absolut în România: 190 de cai de la 15 cluburi din Capitală şi din ţară: Ilfov, Braşov, Craiova, Bacău, Piatra Neamţ, Sibiu, Iaşi, Târgu-Mureş, Satu Mare, Câmpina s.a.

Preocupat să facă din această competiţie o tradiţie în calendarul competiţional al echitaţiei din România, clubul s-a pregătit special pentru a primi un număr atât de mare de cai şi călăreţi. Equestria a achiziţionat din Germania 130 de boxe mobile, special pentru concurs, şi un parc de obstacole nou-nouţe, acreditate FEI (Federaţia Ecvestră Internaţională) pentru concursurile internaţionale.

"Ne bucurăm că, în doar doi ani de existenţă, Cupa Equestria a reuşit să devină un reper, am putea spune clasic, al sportului hipic în România, fapt dovedit de interesul deosebit pe care această a doua ediţie l-a trezit în rândul cluburilor din România. Numărul mare de concurenţi înscrişi şi perfecţionarea bazei logistice a clubului Equestria la nivelul standardelor FEI, special pentru acest eveniment, sperăm să fie însoţite şi de o performanţă sportivă autentică şi de un interes pe măsură al publicului larg", a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului.


Despre Equestria

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs şi manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, şi deţine 32 cai (22 proprii şi 10 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecţii de echitaţie pentru copii şi amatori. Dotările sunt completate de un hotel şi un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum şi o terasă exterioară. Equestria organizează competiţii regulate de echitaţie pentru profesionişti, dar şi pentru copii şi amatori. Manifestările deja tradiţionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, concursurile de casă Equestria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite