Ninel Miculescu confirmă la CM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicecampion european la „smuls“, bucureşteanul a obţinut medalia de argint mondială la acelaşi procedeu. El a ratat de puţin la „aruncat“. Fără obiectiv pentru Campionatul Mondial din Coreea de Sud, România participă cu doi concurenţi, Miculescu şi Calancea. Ultimul va concura vineri. 

România şi-a confirmat statutul de ţară în care sportul halterelor este, indiferent de vremuri, un rezervor de talente. Ieri, în Coreea de Sud, bucureşteanul Ninel Miculescu a cucerit medalia de argint la procedeul „smuls", fiind foarte aproape să urce pe podium la „aruncat", dar şi la total, în limitele categoriei 69 de kilograme.

Sportivul legitimat la Dinamo Bucureşti a intrat în concurs la 148 kg, greutate pe care a trecut-o fără probleme. Apoi, el a pus trei kilograme pe bară, reuşind să-şi îmbunătăţească performanţa cu care în primăvară, la Europenele de la Bucureşti, a devenit vicecampion continental.

Cunoscut pentru ambiţia sa, Miculescu, care va împlini 25 de ani pe 15 mai 2010, a ridicat 155 de kilograme la a treia încercare, rezultat care i-a adus medalia de argint. Titlul mondial la acest procedeu i-a revenit chinezului Hui Liao (160 kg).

La un pas de podium şi la „aruncat"

Prezent la Goyang (Coreea de Sud), preşedintele Federaţiei Române de Haltere, multiplul campion olimpic şi mondial Nicu Vlad, a declarat pentru „Adevărul Sporturi":

„Concursul a fost foarte tare, mai ales din punct de vedere psihic. Ca dovadă, vicecampionul olimpic Vencelas Dabaya a ratat toate încercările la «aruncat». Ninel a făcut un concurs bun. De altfel, înainte de plecare am spus că ne aşteptăm să urce pe podium".

Nicu Vlad a mărturisit că rezultatul putea să fie şi mai bun. „La «aruncat», Ninel a ridicat 180 de kilograme, însă a scăpat bara în spate...
Mare păcat! Ar fi obţinut medalia de bronz, dar şi pe cea de argint la total... Acesta este însă concursul".

Titlul mondial la „aruncat" i-a revenit tot chinezului Liao (186 kg), care a fost primul şi la total (346 kg). Clasat pe locul 6 la „aruncat" (173 kg) şi pe 4 la total (328 kg), halterofilul român a cântărit 68,54 g înaintea concursului, fiind unul dintre cei mai „uşori".  


România mai are un reprezentant la CM din Coreea de Sud, pe multiplul campion mondial şi european Valeriu Calancea.

Acesta revine în competiţiile de anvergură după ce a ispăşit o suspendare de doi ani dictată pentru dopaj. Sportivul originar din Chişinău va concura  vineri, 27 noiembrie, la categoria 94 de kilograme.

"Cu toate că nu aveam un obiectiv pe hârtie pentru acest CM, speram  ca Miculescu să ia o medalie. E posibil să reuşească şi Calancea.''
Nicu Vlad
preşedinte FR de Haltere

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite