Nicolai Davidenko, emirul din Qatar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Davidenko şi trofeul câştigat la Doha
Davidenko şi trofeul câştigat la Doha

Numărul 1 în Rusia, tenismenul Nicolai Davidenko a sărbătorit la Doha câştigarea unui nou titlu. În finală, el l-a învins pe spaniolul Rafael Nadal, cu 0-6, 7-6(8), 6-4 şi a obţinut al 20-lea său trofeu ATP, fiind al cincilea jucător activ care a ajuns la o asemena cifră.

Victoria rusului de 28 de ani este cu atât mai frumoasă cu cât el a salvat, în setul al doilea, două mingi de meci! „Toată lumea a văzut că primul set l-am pierdut la zero, însă partida a fost mai strânsă decât se crede.

Rafa a fost mult mai concentrat şi rapid decât mine, dar se pare că eu am rezistenţă", a precizat Davidenko, care a fost recompensat cu 250 de puncte ATP şi 185.850 de dolari.

Rusul este la a treia victorie consecutiva în faţa lui Nadal, după Mastersul de la Shanghai şi Turneul Campionilor.

La turneul de la Doha, ex-sovieticul l-a învins în semifinale şi pe numărul 1 mondial, Roger Federer, devenind al doilea jucător după Nalbandian, care se impune în faţa lui Federer şi Nadal în acelaşi turneu.

Aflat în prezent pe locul 6 ATP, Davidenko, care a câştigat anul trecut şi Turneul Campionilor, şi-a pus în gând ca anul acesta să atace poziţiile de vârf ale ierarhiei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite