Nicio medalie la Europene!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi spadasinele erau „reginele continentului”, iar sabrerii încă sunt campioni mondiali en-titre, România s-a întors cu coada între picioare de la Leipzig.

Triplă campioană europeană în ultimii patru ani (2006, 2008 şi 2009), echipa feminină de spadă a României, formată din Simona Alexandru, Ana Maria Brânză Anca Măroiu şi Iulia Măceşeanu, a fost marea dezamăgire a concursului din Germania.

Învinse în sferturi de franţuzoaice, scor 40-44, tricolorele au intrat au intrat în turneul pentru locurile 5-8. Brânză&Co au trecut pe rând de Ungaria cu 45-36 şi de Suedia cu 45-20, ocupând în final poziţia a cincea.

O explicaţie pentru acest insucces ar putea fi şi forma slabă de moment a vicecampioanei olimpice Ana Maria Brânză, aceasta având puţine concursuri „în picioare" în ultima perioadă din cauza deselor accidentări.

În lipsa vicecampionului mondial Rareş Dumitrescu, care este nerefăcut total după o operaţie suferită şi a mers în Germania doar ca spectator, echipa masculină de sabie a clacat şi ea la Europene. Campioni mondiali en-titre şi vicecampioni continentali, sabrerii români au ocupat doar locul 8 din 12 echipe participante, fiind învinşi de ucraineni (44-45), de unguri (42-45) şi de bieloruşi (37-45).

Nici în concursurile individuale lucrurile nu au stat mai bine, cel mai bun rezultat fiind înregistrat de Tiberiu Dolniceanu, care a fost eliminat în sferturile de finală ale probei masculine de sabie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite