Nechita, înfrânt de munte şi de Kvasina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matja Kvasina a obţinut tricoul galben
Matja Kvasina a obţinut tricoul galben

La o săptămână după primul start, cel dat în Constanţa, după ce a străbătut aproape toate regiunile istorice ale României, caravana „Micii Bucle" a ajuns în Marghita.

Pentru locuitorii localităţii din judeţul Bihor, sosirea cicliştilor a reprezentat un mare eveniment, ei pregătindu-le acestora o primire de gală, inclusiv un foc de artificii.

Încheiată într-un decor alpin, la peste 2.000 de metri altitudine, pe Transalpina, etapa cu numărul 8 a decis câştigătorul ediţiei cu numărul 49 a Turului României. Croatul Matja Kvasina (Tuşnad Cycling Team) s-a desprins din pluton, l-a lăsat pe Andrei Nechita, principalul său adversar, mult în urmă, iar apoi a trecut linia de sosire în acelaşi timp cu câştigătorul zilei, ibericul Victor De la Parte Gonzales (Tableware). Victoria lui Kvasina a fost facilitată şi de sprijinul primit din partea colegilor de la Tuşnad Cycling Team, echipa animată de Carol Eduard Novak ocupând locul 3 la „general".

Strategia aleasă de ex-iugoslav s-a dovedit câştigătoare, ultima rundă, disputată între Salonta şi Marghita, neaducând schimbări în partea superioară a ierarhiei. Kvasina şi-a păstrat tricoul galben, care i-a adus un premiu de 3.000 de euro. Clasat pe 5, Nechita l-a îmbrăcat pe cel albastru rezervat celui mai bun român din cursă.

Cu toate că nu şi-a putut apăra titlul, liderul echipei României a fost aplaudat şi la finalul căţărării speciale de la Rânca, şi la Marghita. Până la Jocurile Olimpice de la Londra, la care şi-a propus să termine în prima sută la fond, bârlădeanul va participa, peste o săptămână, la Naţionalele de şosea de la Izvorul Mureşului.

Clasament general individual

1. Matja Kvasina (Tuşnad Cycling Team)
2. Victor De la Parte Gonzales (Tableware)
3. Johannes Heider (Univega)
4. Denis Karnulin (ISD Lampre)
5. Andrei Nechita (România)

Tricouri distinctive

- Galben (liderul cursei) - Matja Kvasina (Tuşnad CT)
- Alb (combativitate) - Ioannis Tamuridis (Tableware)
- Verde (căţărători) - Johannes Heider (Univega)
- Roşu (sprinteri) - Oleksandr Golovaş (Ucraina)
- Albastru (cel mai bun român) - Andrei Nechita (România)
- Tricolor (cel mai bun tănăr român) - Valentin Pleşea (CS Otopeni)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite