Ne măsurăm forţele cu elita mondială!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala feminină a României participă săptămâna viitoare la Cupa Mondială din Danemarca, competiţie amicală pe care a câştigat-o anul trecut. La patru luni distanţă faţă de precedenta acţiune a naţionalei, selecţionerul Radu Voina încearcă să cristalizeze un nucleu pentru CE din decembrie.

Naţionala feminină se reuneşte azi, la Râmnicu Vâlcea, iar după câteva zile de pregătire va pleca spre Danemarca, unde în 21 septembrie va debuta, la Aarhus, în grupa B a Cupei Mondiale, în calitate de deţinătoare a trofeului.

Delegaţia tricoloră va include doar două straniere, interul Carmen Amariei, de la Viborg HK (Danemarca), şi Aurelia Brădeanu, de la ETO Györ (Ungaria), care va evolua pe postul de centru-inter dreapta.

România va evolua, în ordine, cu Norvegia (campioana europeană şi olimpică en-titre), Rusia (campioana mondială) şi Suedia, în timp ce din grupa A fac parte Germania, Ungaria, Franţa şi Danemarca.

Ţăcălie, debutantă la o competiţie majoră

Selecţionerul Radu Voina se va baza la acest turneu amical, care adună totuşi la start cele mai bune opt echipe din lume, pe un lot foarte asemănător cu cel cu care a abordat Campionatul Mondial din China. Singurele noutăţi sunt prezenţa Talidei Tolnai ca portar de rezervă, revenirea Valentinei Elisei şi cooptarea în echipă a talentatei Adriana Ţăcălie (21 de ani), care a dat un randament bun în partidele de verificare ale Oltchimului din această pauză competiţională.

Din păcate, căpitanul echipei naţionale, extrema dreaptă Cristina Vărzaru (câştigătoare a Ligii Campionilor în sezonul trecut cu Viborg), acuză dureri la genunchi şi nu va face deplasarea în Danemarca. 

„Cupa Mondială e un turneu impresionant, cu participante puternice, dar până la urmă e o competiţie neoficială. Sunt jocuri de pregătire şi nu vom merge acolo doar cu gândul de a câştiga cu orice preţ. Nu trebuie să avem parte de accidentări, mi se pare cel mai important. Sigur că vor veni şi victorii, dacă fetele vor fi concentrate şi vom juca ce trebuie, dar nu e în prim-plan să apărăm titlul câştigat anul trecut în Danemarca", a declarat antrenorul Radu Voina.

"Sper ca fetele să vină cu inima deschisă la echipa naţională, să fie o atmosferă bună şi să ne pregătim cum trebuie."
Radu Voina
antrenor România

Lotul convocat

Paula Ungureanu şi Talida Tolnai - portari, Ramona Maier, Adriana Nechita, Patricia Vizitiu, Melinda Geiger, Aurelia Brădeanu, Ada Moldovan, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Bârsan Chintoan, Cristina Neagu, Carmen Amariei, Valeria Beşe, Adriana Ţăcălie, Mihaela Tivadar, Iulia Puşcaşu şi Valentina Ardean Elisei-jucătoare de câmp.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite