Ne-au interzis la competiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia internaţională a suspendat forul de la Bucureşti din cauza lui Obreja. Suspendat de AIBA timp de cinci ani, Rudel Obreja continuă să conducă boxul românesc întrucât FRB a amânat, în mod repetat, alegerile pentru funcţia de preşedinte.

Federaţia Internaţională de Box l-a suspendat, anul trecut, pe Rudel Obreja. Acum forul internaţional a extins sancţiunea aplicată preşedintelui şi la nivelul forului de specialitate din România.
Astfel, boxerii noştri, dar şi antrenorii şi oficialii, vor avea interzis la orice competiţie care se desfăşoară în organizarea AIBA, până la reglementarea situaţiei de la FRB.

 „La data de 2 decembrie 2010, AIBA a acordat Federaţiei Române de Box încă două luni pentru organizarea alegerilor. Totuşi acţiunea nu a avut loc, iar domnul Obreja continuă să fie preşedintele FRB, în ciuda suspendării sale pe termen lung", a precizat AIBA într-un comunicat de presă.

Şeful boxului românesc a catalogat decizia drept un abuz. „Am fost ales democratic la 27 octombrie 2010, doar că ei nu vor să recunoască alegerile. Este un abuz de tip stalinist" a declarat Rudel Obreja. Acesta a precizat că va contesta această măsură. „Dacă va fi nevoie voi merge până la Tribunalul de Arbitraj Sportiv", a mai spus Obreja.

Susţinut de Doroftei

El a oferit şi o altă explicaţie pentru acţiunea forului internaţional. „Cei de la AIBA mă vânează după scandalul de la Beijing", a declarat preşedintele suspendat al FRB. În 2008, la Jocurile Olimpice, unde era delegat tehnic al turneului de box, Obreja a organizat o conferinţă de presă neautorizată în care a acuzat mai mulţi oficiali AIBA că manipulează arbitrii.

Atunci, oficialii federaţiei internaţionale au intrat peste el în sala de conferinţe, i-au oprit microfonul şi i-au stins lumina! „Cred că Obreja va rezolva situaţia, dar trebuie să-l sprijinim. Acum este vorba despre boxul românesc şi acest lucru ne interesează pe toţi", a spus Leonard Doroftei, care în trecut a avut diferende cu Rudel Obreja.  

Vom concura sub steagul olimpic?

Dacă FRB rămâne suspendată, boxerii români ar putea participa la competiţii sub steagul olimpic. Dezavantajul? Medaliile cucerite nu sunt atribuite ţării de unde provine sportivul. Următoarele competiţii majore sunt Europenele, în iunie şi Mondialele, în septembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite