Naţionala masculină, creaţia lui Omer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa masculină de handbal a României poate fi considerată surpriza din debutul preliminariilor pentru Campionatul European din 2010. Tricolorii au trecut de vicecampioana mondială,

Reprezentativa masculină de handbal a României poate fi considerată surpriza din debutul preliminariilor pentru Campionatul European din 2010.

Tricolorii au trecut de vicecampioana mondială, Polonia, cu 33-29, şi conduc în prima grupă de calificări. Următorul meci al tricolorilor va fi pe 26 noiembrie, cu Muntenegru. Din grupă mai fac parte Suedia, Muntenegru şi Turcia. Primele două echipe se vor califica la Europene.

Omer, prima calificare după 12 ani

Reuşita din meciul cu formaţia lui Bogdan Wenta nu este una întâmplătoare. La finele lunii mai, tricolorii au obţinut prima lor calificare la un turneu final, după o pauză de 12 ani.

Atunci, România a dispus de Muntenegru, ceea ce i-a asigurat biletele pentru Campionatul Mondial care se va disputa în Croaţia, anul viitor. Succesul poate fi legat şi de numirea lui Aihan Omer în postul de selecţioner. Omer are la dispoziţie un lot în care se găsesc jucători experimentaţi, precum Eremia Pârâianu, Sandu Iacob sau Adrian Petrea.

Pe lângă aceştia se află şi handbalişti tineri, dar maturi în joc, precum Valentin Ghionea, Alin Şania sau Ionuţ Georgescu. De altfel, în meciul cu Polonia, echipa a funcţionat pe toate compartimentele. Extrema dreaptă Ghionea şi pivotul Pârâianu au făcut ravagii pe semicercul advers, iar apărarea avansată şi portarul Stănescu au făcut un meci mare în faţa Poloniei.

Un alt plus în echipa României a fost dat şi de decizia lui Omer de a miza adeseori pe doi pivoţi, surprinzându-i pe polonezi. 


image

Am obţinut o victorie meritată, iar acest rezultat ne menţine în lupta pentru calificare

image


Aihan Omer selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite