Naţionala feminină de volei ratează Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională de volei feminin a ratat calificarea la Campionatele Europene 2009 după ce s-a clasat doar pe locul trei în grupa C din runda a doua preliminară. Tricolorele plecau

Echipa naţională de volei feminin a ratat calificarea la Campionatele Europene 2009 după ce s-a clasat doar pe locul trei în grupa C din runda a doua preliminară.

Tricolorele plecau favorite după primul turneu, care a avut loc la Buzău, în perioada 30 mai - 1 iunie, unde reuşiseră victorii lejere în trei seturi cu Spania şi Macedonia şi o înfrângere la limită în cinci seturi cu Azerbai-
djanul (15-13 pentru azere în setul decisiv).

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan, a acuzat arbitrajul din partida cu azerele, spunând că oficialul secundar din teren şi-a depăşit atribuţiile şi a decis reluarea ultimei faze din setul 4, care ar fi trebuit să fie câştigat de fetele noastre. "Ne-au furat la noi acasă", a declarat Vişan, menţionând că a discutat cu observatorul partidei după meci, dar nu a mai putut face nimic.

Complex în faţa Azerbaidjanului

La cel de-al doilea turneu, care a avut loc la Caceres, în Spania (6-8 iunie), româncele nu au reuşit însă să depăşească complexul azer şi s-au înclinat din nou în faţa ex-sovieticelor, tot în cinci seturi. În ciuda acestei înfrângeri, totuşi România spera să învingă Spania şi să ocupe măcar locul doi în grupă, care i-ar fi asigurat participarea la runda a treia calificatorie, un baraj tur-retur. Nu a fost să fie însă, gazdele turneului reuşind victoria după cinci seturi, 15-10 în setul decisiv.

Astfel, Spania se califică direct la CE 2009, în timp ce Azerbaidjanul va merge la baraj. Turneul final al Campionatelor Europene va avea loc anul viitor în Polonia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite