Mister KO, ţinut în priză cu probleme de logică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lui Lucian Bute a găsit o metodă ingenioasă de a-şi ţine elevul concentrat în momentele dificile ale antrenamentelor.

Lucian Bute se află pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru meciul cu britanicul Carl Froch, programat în noaptea de sâmbătă spre duminică (ora 2.00, în direct la The Money Channel). Românul, supranumit Mister KO, se află de la începutul săptămânii la Nottingham şi acum duce o luptă cu kilogramele, mai având de dat jos trei.

Antrenamentele campionului de la Pechea sunt acum de o intensitate mai mică, punând accent doar pe viteză. Aceasta nu presupune doar rapiditatea cu care Bute trimite pumni înspre adversar, ci şi reacţia lui la loviturile pe care i le va da Froch.

Îl ajută la concentrarea în ring

Pentru a-l avea mereu în priză, antrenorul Stephane Larouche a găsit o metodă ingenioasă de a nu-l lăsa să se relaxeze nici măcar o fracţiune de secundă în timpul antrenamentului.

Canadianul îi dă lui Bute exerciţii şi mici probleme de logică şi chiar de matematică,  la care acesta trebuie să aibă răspuns în timp ce se află pe ring.

„Într-un meci de box, concentrarea trebuie să fie maximă din prima până în ultima secundă. Pugilistul trebuie să reacţioneze rapid, iar antrenorul încearcă să-i antreneze şi mintea, nu doar corpul lui Bute.

Lucian trebuie să intre în mintea adversarului său pentru a-i intui mişcările, iar logica şi matematica oferă cele mai bune modalităţi de a avea o minte antrenată şi iute. Nu degeaba Larouche face asta cu Lucian şi chiar dacă parte", a explicat preşedintele FR Box, Rudel Obreja, unul dintre apropiaţii lui Bute.

1.000 de oameni alături de Lucian

Lucian Bute va fi susţinut în sala „Capital FM Arena" de peste 1.000 de suporteri, jumătate dintre ei fiind aşteptaţi din Canada, iar cealaltă din România.
Froch va avea însă parte de un public mult mai numeros, aproape 10.000 de englezi, întrucât boxează în propriul fief. Britanicul se află în faţa celui de-al 14-lea meci la Nottingham, până acum câştigându-le pe toate. La profesionişti, Froch are tot 30 de meciuri, însă numai 28 de victorii, pentru că de două ori a pierdut la puncte.

30 de meciuri la profesionişti, toate câştigate, are Lucian Bute, 24 dintre ele fiind obţinute prin KO,

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite