Milionară la 18 ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kenyanca Pamela Jelimo a dominat cursele de 800 de metri din acest sezon şi a izbutit să fie cea mai tare atletă din circuitul Golden League Sportul îţi poate aduce beneficii imense

Kenyanca Pamela Jelimo a dominat cursele de 800 de metri din acest sezon şi a izbutit să fie cea mai tare atletă din circuitul Golden League

Sportul îţi poate aduce beneficii imense încă din primii ani de activitate. Este cazul kenyencei Pamela Jelimo, care a cucerit jackpotul oferit în acest an de organizatorii Golden League.

A început să alerge la 13 ani şi în scurt timp s-a lansat în concursurile de mare anvergură. Startul l-a luat mai întâi în probele de sprint. Nu a dat însă randamentul scontat şi a decis să schimbe probele. După mai multe încercări, s-a oprit la distanţa de 800 de metri. Şi s-a dovedit că nu a greşit.

Anul 2008 a reprezentat pentru Pamela Jelimo momentul de vârf al carierei. Atleta kenyană a câştigat jackpotul de 1 milion de dolari pus în joc de organizatorii concursului Golden League. Campioană olimpică în proba de 800 de metri, sportiva de culoare a reuşit la numai 18 ani să domine fără drept de apel toate cele şase curse de Golden League. Ea a fost însă la un pas de a împărţi milionul cu săritoarea în înălţime Blanka Vlasici, însă croata a ratat la un concurs.

Campioană în liceu

Pamela Jelimo s-a dovedit a fi o adevărată campioană încă din liceu. Atleta s-a impus în 2005 în probele de 400 metri, respectiv 400 metri garduri.

Au urmat alte rezultate excelente pentru kenyancă. În 2007 a izbutit să cucerească medalia de aur la Campionatele Africii pentru juniori în proba de 400 de metri. Tot atunci a reuşit să stabilească un nou record al Kenyei, la juniori. În primăvara anului 2008, Jelimo a debutat în probele de 800 de metri.

A impresionat în calificările pentru Campionatele Africii în această probă, iar de atunci antrenorii au decis ca Jelimo să se axeze doar pe această probă. Şi s-a dovedit că nu au greşit deloc. Kenyanca de 18 ani a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing şi, după ce a dominat autoritar toate concursurile de Golden League, a devenit mai bogată cu un milion de dolari.

9 fraţi şi surori are campioana olimpică de la Beijing în proba de 800 de metri.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite