Michael Phelps devine sportivul cu cele mai multe medalii obţinute la JO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legendarul Michael Phelps (SUA, 27 de ani) a venit la Londra să bată noi recorduri
Legendarul Michael Phelps (SUA, 27 de ani) a venit la Londra să bată noi recorduri

Sportivul american Michael Phelps a depăşit recordul la numărul de medalii olimpice deţinut de gimnasta sovietică Larisa Latânina (18), după ce a obţinut argintul la 200 metri fluture, la JO de la Londra.

Phelps a ocupat locul doi şi a reuşit să obţină a doua medalie de argint la JO-2012, după cea de la ştafeta de 4x100. Totuși, Phelps a fost extrem de nemulțumit de rezultatul său, aruncându-și în scârbă casca în momentul în care a văzut că a ieșit pe locul al doilea, scrie CNN.com.

Titlul olimpic a revenit sud-africanului Chad Le Clos, iar bronzul japonezului Takeshi Matsuda. Le Clos a terminat cursa în 1 minut, 52,96 secunde, în timp ce Phelps a avut nevoie de 1:53.01 minute.

Titrat în 2004 şi 2008 la 200 metri fluture, americanul nu a reuşit să devină primul înotător care câştigă trei titluri consecutive în aceeaşi probă.

Citește și:

Phelps înghite 12.000 de calorii pe zi!

Aşadar, Phelps deţine 19 medalii olimpice, dintre care 15 de aur, două de argint şi două de bronz. Recordul medaliilor olimpice era deţinut până anul acesta de gimnasta Larisa Latânina. Aceasta a obţinut la Jocurile Olimpice din 1956, 1960 şi 1964 un total de 18 medalii, dintre care nouă de aur, cinci de argint şi patru de bronz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite