Mica eleganţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samba, rumba, valsul vienez şi tangoul au uimit lumea. Acum ele pot fi învăţate şi în România de toţi copiii Fie că dansezi valsurile din înalta societate, la categoria standard, fie

Samba, rumba, valsul vienez şi tangoul au uimit lumea. Acum ele pot fi învăţate şi în România de toţi copiii

Fie că dansezi valsurile din înalta societate, la categoria standard, fie că uimeşti lumea pe ritmurile nebune de la secţiunea latino-americane, toţi sunt impresionaţi de ceea ce văd pe ring.

Pentru un copil, acest sport este, poate, ceva nou. Asta şi pentru că nu este foarte mediatizat în ţara noastră. De aceeaşi părere este şi Costin Mihaiu, antrenor la clubul Sportul Studenţesc Universitatea din Bucureşti: "Dansul sportiv educă simţul estetic, te învaţă să fii mai elegant şi să îţi coordonezi altfel mişcările. Din păcate, în România nu este foarte popularizat în mass-media şi de aceea cluburile îşi fac propria lor strategie de marketing".

Tehnicianul este de părere că părinţii vor avea numai de câştigat, dacă îşi vor îndruma copiii către această disciplină: "Este o manieră de educaţie muzicală şi te face să percepi altfel muzica. Mai mult, dansul te învaţă ce înseamnă cu adevărat un cuplu şi cum trebuie să se manifeste o pereche pe ring. Este foarte important ca părinţii să înţeleagă acest lucru şi să îi poată aduce pe micuţi la sală".

O rochie costă 200 de lei

Fiecare copil care vrea să înveţe tainele dansului sportiv are de plătit la cluburile de specialitate o taxă care este cuprinsă între 50 şi 100 lei pe lună, însă acest lucru diferă de la asociaţie la asociaţie.

"La noi la club ne axăm mai mult pe performanţă. Iniţierea începe chiar şi de la şase ani şi două şedinţe pe săptămână costă 50 de lei. Un antrenament durează 90 de minute şi variază în funcţie de cât de avansat este copilul", explică Costin Mihaiu.

La început, nu este nevoie de rochii diferite la categoriile standard şi latino-americane, cele două secţiuni ale dansului sportiv. "O rochie costă, cu tot cu pantofi, maximum 200 de lei. La fel şi costumul. Sunt excepţii, care doresc să-şi comande accesoriile la diverse firme şi atunci, este normal, preţul creşte", a precizat antrenorul.

Pentru a face cu adevărat performanţă, un copil are nevoie de cel puţin un an de pregătire constantă. Abia atunci putem vorbi de concursuri şi de prezenţe în diferite campionate. Cu timpul, rochiile se schimbă, iar costurile cresc. Pentru secţiunea-standard, acestea ajung să coste şi 2.000 de euro.

CLUBURI DE DANS SPORTIV DIN BUCUREŞTI

HOBBY DANCE. Contact: www.hobbydance.ro, telefon: 031.1028.651,
persoană de contact: Justin Istrate
PAS ÎN DOI. Contact: vgrigore@yahoo.com, telefon: 0723.311.882,
persoană de contact: Virgil Grigore
SPORTUL STUD. UNIVERSITATEA. Contact: costinmihaiu@yahoo.com, telefon 0723.169.067, persoană de contact: Costin Mihaiu

CLUBURI DE DANS SPORTIV DIN ŢARĂ

BOLERO TIMIŞOARA. Telefon: 0722.640.822,
persoană de contact: Brigite Şargu
DANSUL VIORILOR REGHIN. Contact: office@gliga.ro,
telefon: 0745.106.887, persoană de contact: Elena Gliga
ELEGANCE IAŞI. Telefon: 0745.498.934, persoană de contact: Cornel Tătaru

"Atunci când ajungi la profesionism şedinţele de pregătire sunt gratuite, la noi la club. La acest nivel vorbim de un alt mod de antrenament.
Costin Mihaiu, antrenor Sportul Studenţesc Universitatea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite