Metal de Ligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima oară în istoria Champions League, vom avea o reprezentantă la feminin: Metal Galaţi Două formaţii care au un buget de peste zece milioane de euro şi una care investeşte

Pentru prima oară în istoria Champions League, vom avea o reprezentantă la feminin: Metal Galaţi

Două formaţii care au un buget de peste zece milioane de euro şi una care investeşte "doar" trei milioane, aşa arată rivalele echipei din Galaţi.

Desfăşurată sâmbătă, la Viena, tragerea la sorţi pentru Liga Campionilor nu a adus adversari facili pentru Metal Galaţi, reprezentanta ţării noastre în cea mai puternică competiţie din Europa.

Campioana României va da piept, în grupa C, cu celebra formaţie italiană Volley Bergamo, ce are un buget declarat de 11,2 milioane de euro, cu turcoaicele de la VakifBank Günes Istanbul, grupare care a anunţat o investiţie de 13 milioane de euro pentru anul competiţional 2009-2010, şi cu Muszynianka Fakro, deţinătoarea titlului în Polonia.

Antrenorul naţionalei Serbiei şi al campioanei României, Zoran Terzici, a declarat pentru "Adevărul" că se aştepta la o asemenea grupă.

"VakifBank cred că are prima şansă, să nu uităm că a câştigat Challenge Cup anul acesta, în timp ce Bergamo nu mai are nevoie de nicio prezentare, cucerind Champions League de cinci ori. Îmi pare rău că jucăm meciurile de acasă la Bucureşti.

Cred că spectacolul va avea de suferit, deoarece nu vor fi prezenţi în sala Giuleşti toţi fanii noştri", a spus Terzici, făcând referire la faptul că arena Siderurgistul, din Galaţi, nu este omologată de federaţia internaţională.

Zoran Terzici crede în calificare

Tehnicianul sârb este optimist: "Cred în şansa noastră şi eu zic că putem să ieşim din grupă. Metal are un lot superior celui de anul trecut, aşa că putem spera".

Una dintre cele mai importante achiziţii ale echipei din Galaţi este croata Katarina Barun, jucătoare care a câştigat Champions League cu Bergamo în 2007. La gruparea italiană evoluează voleibaliste care câştigă aproape jumătate de milion de euro anual, cum ar fi Francesca Piccinini sau Eleonora Lo Bianco.

Nici turcoaicele de la VakifBank nu stau rău la acest capitol, clubul din Istanbul asigurându-şi serviciile jucătoarelor Jelena Nikolici şi Angelina Grun, fiecare având un salariu anual de cel puţin 250.000 de euro, fără a include aici primele şi bonusurile.

Singura româncă din sextetul de bază al echipei Metal este Nnjeka Onyejekwe, născută pe 8 august 1989 la Zalău, din tată nigerian şi mamă româncă.

Am anunţat oficial un buget de un milion de euro. Însă, dacă va fi nevoie, nu ne vom uita la bani şi îl vom suplimenta, în funcţie de necesităţi.Alexandru Deju,
vicepreşedinte
Metal Galaţi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite