Meciul Pacquiao-Mayweather ar putea să nu se dispute din cauza unor divergenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mayweather
Mayweather

Cel mai aşteptat meci din istoria boxului, cel dintre Manny Pacquiao şi Floyd Mayweather, este pus în pericol deoarece filipinezul refuză să facă teste anti-doping în ziua întâlnirii

Cel care a făcut anunţul a fost asociatul lui Mayweather, Richard Schaefer: "Pacquiao ar accepta testele numai înaintea conferinţei de prezentare a meciului şi după luptă. E neplăcut să auzim asta din partea reprezentanţilor lui, mai ales după ce ne înţelesesem asupra altor probleme legate de meci".

Americanul Floyd Mayweather a vorbit despre această hotarâre a filipinezului: "Îl înţeleg că Pacquiao că nu vrea să i se ia sânge, dar cine vrea? Într-un meci de asemenea nivel, cred că este responsabilitatea noastră să arătăm sportivitate".

Data la care meciul ar trebui să se dispute este 13 martie. Echipele celor doi boxeri se înţeleseseră pentru împăţirea bursei de meci în proporţii egale, iar în ceea ce îl priveşte pe Mayweather, acesta şi-a dat acordul pentru a boxa cu Pacquiao, dar nu a semnat încă niciun contract. Această dispută ar putea avea cele mai mari încasări în sistemul pay-per-view, depăşind recordul de 2,44 de milioane de accesări înregistrate tot la un meci al lui Mayweather, cel cu Oscar de la Hoya, din anul 2007.

Meciul dintre Manny Pacquaio şi Floyd Mayweather ar putea avea o bursă de aproximativ 65 de milioane de dolari, aceasta fiind practic cea mai mare sumă din istoria pugilismului. Pentru această întâlnire echipa Yankees din New York şi-a pus deja arena la dispoziţie, cu o capacitate de 50.000 de locuri.

Iniţial, lupta ar fi trebuit să aibă loc în luna mai, dar filipinezul a refuzat, pentru că în acea perioadă va candida pentru un post în parlament la alegerile generale din ţara sa natală.

Many Pacquiao este în acest moment campion mondial la categoria semimijlocia, versiunea WBO, după ce l-a învins pe Miguel Cotto prin KO tehnic. Filipinezul este de altfel singurul pugilist din lume care a obţinut 7 titluri mondiale la categorii diferite de greutate. De partea cealaltă, Floyd Mayweather (32 de ani) s-a retras din box în 2008 şi a anunţat că ar reveni în ring numai pentru un meci cu filipinezul Pacquaio. Americanul a cucerit şase titluri mondiale la diferite categorii de greutate la versiunea WBC, are trecute în palmares 40 de victorii, dintre care 25 prin KO, acesta nefiind învins până acum.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite