Marocanul, din nou pe aparate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marocanul, din nou pe aparate
Marocanul, din nou pe aparate

Marian Drăgulescu a revenit în concursuri, după accidentarea gravă la coloană suferită la Europenele din 2007 Veşti bune pentru mişcarea olimpică din România. Gimnastul Marian

Marian Drăgulescu a revenit în concursuri, după accidentarea gravă la coloană suferită la Europenele din 2007

Veşti bune pentru mişcarea olimpică din România. Gimnastul Marian Drăgulescu, una dintre principalele noastre speranţe pentru medalii la Jocurile Olimpice de la Beijing, a concurat din nou.

La Europenele de anul trecut, gimnastul a aterizat realmente în cap în timpul exerciţiului de la sol şi s-a ales cu probleme serioase la coloană.

După o pauză forţată de câteva luni, Drăgulescu a încercat sa revină în sală. A resimţit însă din nou dureri acute la coloana şi a renunţat. După o altă perioadă în care s-a axat mai mult pe exerciţii uşoare, multiplul campion mondial a efectuat în luna februarie a acestui an o rezonanţă magnetică, în urma căreia s-a constatat că suferă de o discopatie cervicală.

Diagnostic dur, în urma căruia gimnastul nu ştia dacă va mai putea să concureze vreodată la nivel profesionist, doctorii sfătuindu-l să renunţe la gimnastică pentru a nu risca o accidentare şi mai gravă.

Ajutat de Andreea Răducan

Prietenii nu l-au lăsat însă la greu pe cel poreclit Marocanul de către colegii din lotul naţional. Gimnastul a aflat că se poate recupera, dar că are nevoie de un tratament special în Statele Unite. Unul destul de costisitor. Foştii săi colegi, Andreea Răducan şi Bogdan Orzaţă, în prezent angajaţi la Fundaţia Olimpică Română, i-au sărit în ajutor.

Aceştia au făcut rost de bani de la patronul Stelei, Gigi Becali, care s-a oferit să suporte costurile tratamentului din Statele Unite. "Andreea şi Bogdan m-au ajutat mult. Au reuşit să facă rost de banii necesari pentru ca eu să pot urma tratamentul de care aveam nevoie", îşi aminteşte Drăgulescu.

A concurat la sărituri, sol şi la bară fixă

Concursul contra Spaniei, desfăşurat la Sfântu Gheorghe, a însemnat revenirea lui Drăgulescu într-un concurs oficial.

"Am mers doar la sărituri, sol şi la bară fixă. La paralele nu am riscat pentru că nu sunt încă refăcut sută la sută. Oricum a fost ceva extraordinar pentru mine să văd că mă pot mişca din nou. Aştept acum Campionatele Naţionale de la sfârşitul acestei luni, unde sper să fiu şi mai bine pregătit din punct de vedere fizic", ne-a declarat plin de încredere fostul campion mondial.

Sunt fericit că nu mai am probleme şi, la ce stare de spirit am acum, cred că mai pot participa la încă trei Olimpiade
Marian Drăgulescu, gimnast lot naţional

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite