Marian Oprea, rătăcit printre fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicecampionul olimpic la triplusalt este unicul atlet ce ne va reprezenta la Beijing. El nu ştie cu cine va împărţi camera în China Atletismul românesc va fi reprezentat la Beijing de un

Vicecampionul olimpic la triplusalt este unicul atlet ce ne va reprezenta la Beijing. El nu ştie cu cine va împărţi camera în China

Atletismul românesc va fi reprezentat la Beijing de un singur băiat şi de 17 fete. Săritorul Marian Oprea este unicul atlet care şi-a îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice.

Pe lista pentru Olimpiadă era inclus şi Mircea Bogdan, care însă a declarat forfait din cauza unei leziuni musculare. Alături de el, Liliana Popescu, având rezultate excelente în ultima perioadă la probele de 1.500 de metri, a pierdut şi ea trenul spre Beijing, după ce a ieşit pozitiv la un control antidoping.

Iată componenţa completă a delegaţiei care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice: Angela Moroşanu - 400 de metri garduri, Ionela Târlea - 400 de metri garduri şi 200 de metri, Mihaela Neacşu, Cristina Vasiloiu, Elena Antoci - 1.500 de metri, Ana Groza - 20 de kilometri marş, Cristina Casandra şi Ancuţa Bobocel - 3.000 de metri obstacole, Constantina Diţă Tomescu, Lidia Şimon, Luminiţa Talpeş - maraton, Nicoleta Grasu - aruncarea discului, Anca Heltne - aruncarea greutăţii, Felicia Ţilea Moldovan şi Monica Stoian - aruncarea suliţei, Adelina Gavrilă - triplusalt, Bianca Perie - aruncarea ciocanului, Marian Oprea - triplusalt.

Va trebui să îşi caute coleg

Revenit în competiţie odată cu Campionatele Naţionale ale României, unde a avut o săritură destul de bună, Marian Oprea trage în această perioadă pentru a ajunge în formă la Beijing. Pe lângă problemele legate de revenirea la un nivel cât mai înalt, după perioada îndelungată de indisponibilitate cauzată de accidentări succesive, triplusaltistul va trebui să se gândească pe cine va alege coleg de cameră la Beijing. Asta pentru că va fi singurul reprezentant al sexului tare.

Preşedintele federaţiei de atletism îl linişteşte însă. "Şi eu am mers de multe ori la diferite competiţii unde am fost singurul reprezentant. La o astfel de competiţie, împreună cu sportivii merg şi medici şi alţi oameni care se adaugă delegaţiei. În acest caz, va trebui să se orienteze şi el la faţa locului şi să se orienteze către o persoană din staff."

Înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu, a avertizat federaţiile sportive din ţara noastră.

Bellu, gata să dea sancţiuni

La întâlnirea avută cu preşedinţii de federaţii, şeful ANS a transmis un mesaj mai mult decât clar. Forul care va avea trei sportivi depistaţi pozitiv la Jocurile Olimpice va fi amendat cu nu mai puţin de 300.000 de dolari, bani ce vin din sancţiunea pe care o va aplica în acest caz forul olimpic internaţional.

18 atleţi vor reprezenta România în luna august la Jocurile Olimpice de la Beijing. Obiectivul federaţiei pentru această Olimpiadă - obţinerea a cel puţin două medalii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite