Marian Drăgulescu ar putea fi suspendat 1-2 ani dacă nu va respecta regulile antidoping

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dublu campion mondial la sol şi sărituri, gimnastul român Marian Drăgulescu a fost avertizat de Federaţia Internaţională de Gimnastică, deoarece nu şi-a anunţat revenirea în activitatea competiţională, nerespecând astfel procedurile în lupta împotriva dopajului. În cazul în care sportivul nostru se va abate din nou de la regulament, va primi o suspendare de 1-2 ani.

Din această cauză sportivul român nu a putut fi luat în calcul pentru eventuale testări antidoping, în afara competiţiilor, în anul 2009, comisia găsind date foarte puţine sau deloc despre localizarea sportivului şi în primele trei trimestre ale anului 2010.

Retras din gimnastică în 2008, când s-a angajat ca antrenor la Dinamo, Marian a revenit în sportul care l-a consacrat câteva luni mai târziu. Din cauza incertitudinii care a planat asupra r]ntoarcerii sale, Drăgulescu şi Federaţia Română de Gimnastică au amânat anunţul către forurile superioare.

„În luna aprilie 2009, încă nu ştiam dacă Marian se va întoarce în activitate sau nu. De fapt, nici el nu ştia sigur. Şi un astfel de anunţ trebuie făcut cu şase luni înainte de concurs, iar în octombrie au fost Mondialele la care Marian a participat", a spus Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.

Forul internaţional a arătat clemenţă faţă de Drăgulescu, dar în cazul în care va exista o nouă încălcare a regulamentelor, gimnastul va risca suspendarea pe o perioadă între 1 şi 2 ani.

Mai mult Federaţia Română de Gimnastică a trebuit să suporte toate cheltuielile de judecată, acestea ridicându-se la aproape 3.000 de franci elveţieni.

Retras din activitate în 2008, când s-a apucat să antreneze, Marian a revenit în gimnastică anul trecut în vară. Din cauza incertitudinii care a planat asupra revnirii sale, Drăgulescu şi Federaţia Română de Gimnastică au amânat anunţul reîntoarcerii sale, astfel că gimnastul român nu a fost luat în calcul pentru testările din competiţii deoarece nu era pe lista oficială a comisiei anti-doping.

"Sfidând normele în vigoare, sportivul în chestiune a participat la Campionatele Mondiale de Gimnastica Artistică de la Londra în 2009, acolo unde a luat două titluri mondiale la sărituri şi sol", se arată în comunicatul FIG.

Forul internaţional a rătat clemenţă pentru Drăgulescu, însă, în cazul unei alte abateri, gimnastul va fi suspendat între unul şi doi ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite