Maria Negoiţă vrea să fie pe podium la Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadionul Olimpic din Barcelona va găzduit de mâine şi până duminică a 20-a ediţie a Campionatului European de aletism, la care şi-au anunţat participarea 1.500 de atleţi din 50 de ţări.

Cei 33 de sportivi români (21 la feminin şi 12 la masculin) au ca obiectiv obţinerea a una sau două medalii, precum şi şase calificări în finală.

Una dintre cele mai tinere membre ale delegaţiei noastre, Maria Negoiţă (24 de ani) are un obiectiv îndrăzneţ la aruncarea suliţei, şi anume clasarea pe podium. Aceasta chiar dacă la CE pe echipe, Liga 1, de acum două săptămâni, a avut o evoluţie nu tocmai concludentă. Urmaşa celebrei Ionela Tîrlea, Angela Moroşanu (400 mg) are şi ea în vizor podiumul.

Desemnată în 2009 atleta anului, Nicoleta Grasu este creditată cu şanse la obţinerea unei noi medalii - ea a fost, de altfel, pe podium (locul 3) la Mondialele de anul trecut.

Recent refăcut după o accidentare gravă, săritorul de triplusalt Marian Oprea îşi doreşte să termine între primii trei clasaţi. În sfârşit, după ce s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe accidentări, Lidia Şimon, campioana mondială la mataton din 2001, şi-a propus şi ea să revină în primul plan al elitei europene.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite