Mari aşteptări, mari dezamăgiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicoleta Grasu, Marian Drăgulescu şi echipajul feminin de 8+1 rame au avut şanse mari la medaliile de aur, însă au ratat inexplicabil Camelia Potec nu a prins nicio medalie la Beijing.

Nicoleta Grasu, Marian Drăgulescu şi echipajul feminin de 8+1 rame au avut şanse mari la medaliile de aur, însă au ratat inexplicabil

Camelia Potec nu a prins nicio medalie la Beijing. Românca, decepţionată, a anunţat că se va retrage din activitate.

Marii favoriţi ai României pentru o medalie de aur la Jocurile Olimpice au clacat inexplicabil. Nicoleta Grasu a fost favorită la titlul suprem în proba de aruncare a discului, la feminin, însă nu a prins nici măcar finala de opt. Sportiva noastră a încheiat întrecerea pe poziţia a 12-a, după trei încercări pe care nici ea nu şi le-a putut explica.

Ruşinos este faptul că Nicoleta Grasu nu a putut să-şi îndeplinească baremul în lupta pentru aur, lucru recunoscut chiar de reprezentanta noastră: "Este un mare eşec! Ce naiba, aveam nevoie de 61 de metri să intru în primele opt". Cea mai bună încercare a marii favorite în această probă a măsurat doar 58,63, Grasu depăşind apoi următoarele aruncări.

Drăgulescu a clacat inexplicabil

Marian Drăgulescu a fost o altă speranţă a României la o medalie de aur, la gimnastică masculin. Sportivul nostru nu a putut să-şi treacă în palmares nici măcar podiumul olimpic, ratând inexplicabil atât la sol, unde era mare favorit, cât şi la concursul de sărituri, acolo unde a căzut după a doua încercare.

Drăgulescu a recunoscut că s-a temut să nu greşească: "La a doua săritură am încercat să alerg mai uşor, tocmai ca să nu ratez. Nu pot să cred! Am muncit atâţia ani şi nimic". În vârstă de 28 de ani, pe care îi va împlini în luna decembrie, Marian Drăgulescu nu este încă decis dacă îşi va încheia sau nu activitatea competiţională.

Greşeli pe linie la nataţie

Valentin Preda, deşi nu pornea favorit la proba de 200 metri bras, nu a apărut la start, fiind primul sportiv din lume care nu s-a prezentat pe blocstart la nataţie, la o asemenea competiţie.

Doina Sava, antrenor federal, a recunoscut că vina este numai a sa, precizând că "se face mult prea mult caz pentru acest lucru".

Camelia Potec nu a putut nici ea să-şi treacă în cont o medalie, indiferent de culoare. Înotătoarea a ratat inexplicabil la 400 metri liber, acolo unde a declarat că "nu am fost atentă la cursă, ci am încercat mereu să văd pe unde sunt adversarele mele".

Greşeala i-a fost fatală româncei deoarece a încheiat abia a şasea. Potec nu a putut urca pe podium nici la 800 metri liber, chiar dacă a avut în palmă o medalie mai mult de jumătate de cursă, fiind "sufocată" pe final de rivale.

Echipajul feminin de 8+1 rame a cucerit bronzul la canotaj, însă româncele au pornit cu prima şansă în finală, în timp ce un alt favorit la o medalie, pugilistul Ionuţ Gheorghe, a părăsit întrecerea la categoria 64 de kilograme, fiind învins de iranianul Morteza Sepahvandi.

Naţionala feminină de handbal a părăsit Jocurile Olimpice ieri, după înfrângerea cu 30-34, în faţa Ungariei.

Naţionala feminină de handbal are valoare, dar nu merge mai departe. Este o mare decepţie.
Octavian Morariu,
preşedinte COSR

A fost frustrant ceea ce i s-a întâmplat lui Valentin Preda, la nataţie, în primul rând pentru el.
Octavian Bellu,
preşedinte ANS

Ei au clacat la Beijing

NICOLETA GRASU - a ratat finala la aruncarea discului, feminin

MARIAN DRĂGULESCU - nu a cucerit nicio medalie la gimnastică masculin

ECHIPAJUL feminin - a luat abia locul trei DE 8+1 RAME la canotaj

HANDBAL FEMININ - România a fost eliminată de Ungaria, în sferturi, 34-30

CAMELIA POTEC - a ratat în două probe: 400 şi 800 metri liber

IONUŢ GHEORGHE - a fost eliminat de pugilistul iranian Morteza Sepahvandi

DOINA SAVA - a încurcat programul de concurs al înotătorului Valentin Preda

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite