Magic Johnson vorbeşte după 20 de ani despre infectarea cu HIV: «Am supravieţuit!»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când Magic Johnson a anunţat că are HIV, nu ştia nimeni cât va mai trăi. 20 de ani mai târziu el a vorbit despre boala sa cu cei de la Newsweek, povestind despre lupta interioară, frică şi triumf.

Earvin "Magic" Johnson nu este un tip prea reflexiv. Nu obişnuieşte să se gândească la trecutul său. Aşa că, atunci când a fost întrebat dacă se gândeşte des la momentul din noiembrie 1991 când a ieşit în faţa lumii şi a declarat că este infectat cu HIV, fostul baschetbalist zâmbeşte şi dă din cap în drapta şi-n stânga. "Nu privesc în urmă chiar atât de departe şi nu-mi pierd timpul cu regrete. Singurul lucru pe care îl regret este că mi-am expus familia, care a trebuit să treacă prin această experienţă şi să se obişnuiască cu anumite lucruri", începe Johnson.

Mintea sa e ocupată acum cu afaceri. Pe lângă faima, pe care a cunoscut-o cât timp a fost baschetbalist la Los Angeles Laker, "Magic" şi-a mai adăugat un lucru de care să fie mândru: triumful unui supravieţuitor.

În fiecare zi de muncă, la ora 4 dimineaţa, Johnson se deplasează 8 kilometri până la biroul din Beverly Hills, de unde conduce Magic Johnson Enterprises, care se ocupă de teatru care îi poartă numele, magazinele Sturbucks şi alte mici afaceri urbane. În acelaşi timp se ocupă de fundaţia sa, care ajută persoanele infectate cu HIV din întreaga lume, dar şi de problemele de dezvoltare a comunităţii din administraţia Obama.

Când ajunge acasă, munca sa de la serviciu se prelungeşte prin telefon şi îl ţine "prins" până la 9 seara. "Până de curând mă prindea şi ora 11 la birou. Când lucrez, mă simt "Magic". Îmi place la nebunie, dar mă privează de anumite momente din familie", mai spune Johnson.

Are o linişte aparte, o linişte a unui om care de 51 de ani care s-a împăcat cu boala sa. "Am auzit oameni în jurul meu care spuneau că a avea HIV nu este chiar atât de rău. Uitaţi-vă la Magic cât de bine o duce", se amuză fostul baschetbalist. Acesta recunoaşte că medicina l-a făcut să fie pe picioarele lui şi după 20 de ani de la primul rezultat pozitiv. "Sunt binecuvântat deoarece medicamentele pe care le iau m-au ajutat. Nu se potrivesc chiar pentru orice organism", a mai spus "Magic".

Magic Johnson a trebuit să lupte nu doar cu boala sa, ci şi cu ostilităţile celor din jur precum şi jignirile publice. În 1991, cine era infectat cu HIV era declarat homosexual, oamenii ştiind că doar aşa se ia această boală. Cât a jucat a fost privit cu teamă de colegii şi adversarii săi ca nu cumva acesta să se zgârie şi ei să intre în contact cu sângele lui "bolnav".

"N-am ascuns niciodată că sunt bolnav. Ştiu că acest lucru mi s-a întâmplat cu un scop anume: acela de a ajuta oamenii cu această boală", a mai spus Ervin.

Nici familia sa nu a scăpat de oprobriu. "Tata mi-a spus să nu pun la suflet ce vor spune oamenii şi copiii de spre el şi despre familia mea. Ştia că lumea nu înţelege ce înseamnă HIV şi vor fi nemiloşi cu cuvintele pe care le vor folosi la adresa noastră", a spus fiul fostului sportiv, Andre, care în 1991, avea 10 ani.

Magic Johnson a învăţat să se bucure de fiecare moment. "În urmă cu 20 de ani, când au aflat că sunt bolnav, mama a luat primul avion şi a vent la mine, tata a luat primul avion şi a venit aici, fraţii şi surorile mele s-au urcat în avion şi au venit să fie alături de mine, mătuşile, verişorii au fost aproape de mine. Aceasta e lumea care mă face să lupt în fiecare zi şi pentru care mai sunt aici, acum", mai spune fostul baschetbalist.

Acum este bunic, fiul său Andre şi soţia lui au o fetiţă. "De Paşte au adus-o la mine. A fost un moment special să-mi ţin nepoata în braţe şi să mă joc cu ea, să-mi văd fiul devenind la rândul lui bărbat, soţ şi tată grozav!", încheie melancolic "Magic".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite