Lupte/Ştefan Gheorghiţă, medalia de bronz la CE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Gheorghiţă a câştigat marţi, medalia de bronz la lupte libere, categoria 84 de kilograme, la Campionatele Europene de la Baku.

Luptătorul român a debutat cu victorie în optimi, în faţa israelianului Sergei Koleşnicov, după care în sferturi l-a învins pe turcul Serdar Boke.

În semifinale însă, Gheorghiţă a cedat în faţa azerului Sharif Sharifov, intrând în recalificări. Luptătorul român l-a învins pe macedoneanul Dejan Bogdanov, în lupta pentru medalia de bronz, cea de aur revenind rusului Anzor Urishev, în finala cu azerul Sharif Sharifov.

La categoria 55 de kilograme, Andrei Dukov a avut un parcurs asemănător, dar fără a urca pe podium. Luptătorul român a fost la un pas de medalia de bronz, dar a cedat în recalificări în faţa germanului Marcel Ewald, ocupând locul cinci.

La categoria 66 de kilograme, tot la lupte libere, Yan Ceaban a fost eliminat în optimi de ucrainianul Andriy Stadnik.

Ceilalţi sportivi din delegaţia României care vor mai intra în competiţie sunt:

Lupte libere - Mugur George (cat. 60 kg), Marius Atofanei (74 kg).

Lupte libere feminin: Cristina Croitoru (48 kg), Estera Dobre (51 kg), Ana Maria Pavăl (55 kg), Andreea Simon (59 kg) , Roxana Iancolovici (72 kg)

Lupte greco-romane: Virgil Munteanu şi Claudiu Gavrilă (55 kg), Eusebiu Diaconu (60 kg), Ion Panait (66 kg), Ione Puşcaşu (74 kg), Alin Alexuc (96 kg).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite