Luptă cu un întreg sistem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a dat dreptate într-un scandal de dopaj, atletul Mihu Cătălin se află în dispută cu forurile româneşti Anul trecut, Agenţia Naţională

După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a dat dreptate într-un scandal de dopaj, atletul Mihu Cătălin se află în dispută cu forurile româneşti

Anul trecut, Agenţia Naţională Antidoping l-a suspendat timp de doi ani, pentru dopaj, pe Cătălin Mihu. Atletul nu a acceptat decizia, a mers la TAS, iar acolo a fost absolvit de orice vină.

În luna februarie 2007, atletul Cătălin Mihu a fost anunţat că este suspendat pe o perioadă de doi ani, din cauza faptului că a fost prins dopat, în urma unor teste efectuate la Campionatele Naţionale.

Alergătorul de semifond s-a supus deciziei, dar a continuat să îşi caute dreptatea, alegând să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ultimul for de judecată în sport. Contrar tuturor aşteptărilor, Cătălin a primit un răspuns favorabil de acolo şi acum a început o dispută cu forurile româneşti.

Cere să se facă dreptate

"Am acceptat să stau în afara competiţiilor, pentru că aşa au hotărât ei. Acum, ar trebui să plătească la rândul lor pentru ceea ce mi-au făcut. Am auzit că vor să conteste rezultatul de la TAS. Este treaba lor, dar dacă cei de acolo mi-au dat dreptate înseamnă că au ştiut pe ce se bazează. Nu cred că îşi permit să greşească. Şi-ar pierde din credibilitate", se plânge Mihu. Sportivul de 26 de ani vrea ca totul să se termine cât mai repede pentru a putea şti dacă mai continuă să practice atletismul de performanţă.

A câştigat la Balcaniadă

Atletul nu e unul cu rezultate extraordinare la seniori, dar nici nu este un nume oarecare. El a izbutit să se impună la Balcaniadă, în proba de 800 de metri. "Nu ştiu dacă eram în stare să obţin un timp care să mă ducă la Jocurile Olimpice, dar ştiu sigur că am fost oprit să mai concurez. Iar acum sunt ieşit complet din circuit. Au avut grijă să mă oprească. Din câte am mai auzit, a fost o dispută ce s-a purtat între antrenori, iar eu am picat la mijloc. Nu este corect", povesteşte Mihu.

Sunt decis să merg până la capăt pentru a-mi găsi dreptatea. Din păcate, în România este mult mai greu, pentru că, din câte îmi dau seama, instituţiile se apără una pe alta. E greu să ţi se respecte drepturile.
Cătălin Mihu, atlet

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite