Lumea antrenorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lumea antrenorilor
Lumea antrenorilor

La un anumit nivel, dificultatea este de a-i înţelege pe jucători Nu este uşor să "citeşti" stările de spirit pe chipurile antrenorilor, pe care i-am văzut deseori bucurându-se sau

La un anumit nivel, dificultatea este de a-i înţelege pe jucători

Nu este uşor să "citeşti" stările de spirit pe chipurile antrenorilor, pe care i-am văzut deseori bucurându-se sau suferind. Am încercat la "Euro 2008" şi în timpul meciului de handbal masculin România-Muntenegru (evenimentele lunii iunie) să descopăr "formulele victorioase" ale câtorva norocoşi, puţin numeroşi, formule care îi făceau asemănători magicienilor care electrizau echipele epuizate, extenuate de efort, convingându-le că victoria tot mai este posibilă, fiind ascunsă undeva, într-un "ungher" al terenului.

Atunci când antrenorii îşi utilizează creierul, îşi apără energic concepţiile, nu încearcă să violenteze sensibilitatea şi psihologia particulară a jucătorului şi nu-l surghiunesc în arier-plan pentru a se evidenţia ei înşişi ca vedete, reducând astfel într-o oarecare măsură la simple cifre persoanele pe care le conduc, atunci se produce un aliaj invincibil.

La un anumit nivel, dificultatea este de a-i înţelege bine pe jucători, de a crea armonie, de a provoca acele scânteieri cerebrale şi musculare care, în final, să conducă la victorie, la momentul triumfal.

Antrenorii de valoare nu-i iartă pe cei care nu pot fi iertaţi. Ei urmăresc evoluţia jucătorilor lor cu o grijă plină de dragoste şi sunt severi, dar cu afecţiune şi cu competenţă atât pentru cei puternici, cât şi pentru cei slabi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite