Lucian Bute este avertizat: „Francezul Mendy joacă murdar!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute este sigur că-şi va  păstra centura şi la Bucureşti
Lucian Bute este sigur că-şi va păstra centura şi la Bucureşti

Octavian Stoica (43 ani) este singurul român care s-a bătut cu Jean Paul Mendy, adversarul lui Lucian Bute din gala programată la 9 iulie la Bucureşti.

Fostul puglist n-are însă amintiri plăcute de la disputa cu francezul, cu care a boxat la 20 noiembrie 2004 în localitatea Luce, lângă Paris. „E cel mai «murdar» boxer pe care l-am întâlnit în cariera mea. M-a lovit cu capul în nas, de-mi curgea sângele ca la robinet. Nu mai vorbesc de coatele şi palmele pe care mi le-a tras. Totul sub privirile îngăduitoare ale arbitrilor, care se temeau ca nu cumva să fac vreo surpriză la el acasă", a declarat Stoica pentru www.lucian-bute.ro.

Pentru meciul cu Mendy, românul s-a deplasat în Franţa cu autocarul, având parte de un drum chinuitor. „N-aveam posibilităţi financiare pentru avion. Mă băteam şi eu pentru un ban cinstit", şi-a mai amintit Stoica. El e însă convins că Bute nu va avea probleme în meciul de la „Romexpo". „Viteza bate forţa. Bute e cel mai bun boxer român pe care l-am văzut vreodată. I se spune Mister Ko, dar eu l-aş numi Fulgerul", a încheiat Octavian.

Octavian Stoica  a făcut parte din „echipa de aur" a boxului românesc din anii '80 alături de Francisc Vaştag, Rudel Obreja, Mihai Leu, Daniel Dumitrescu şi Vasile Nistor. Campion al României, Stoica, zis şi  „Geolgău", a boxat şi la profesionişti. N-a avut rezultate notabile, însă s-a bătut cu patru campioni mondiali: Markus Beyer, Byron Mitchell, Mohamed Benguesmia şi Evans Ashira.

Biletele se vând ca pâinea caldă

Tichetele de intrare la meciul lui Bute costă între 70 de lei şi 600 de lei, ultimele fiind pentru zona de VIP.  Bilete mai sunt şi la preţurile de 110 lei, 175 lei şi 350  lei. Deşi s-au pus în vânzare de numai câteva zile, există o cerere mare de bilete, organizatorii aşteptându-se ca sala, unde încap 10.000 de oameni, să fie plină.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite