Lucian Bute şi-a apărat centura mondială! L-a învins în patru reprize, prin KO, pe Andrade!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute şi-a apărat cu succes centura mondială a categoriei super-mijlocii în versiunea IBF, învingându-l de o manieră de mare campion pe Librado Andrade. Gălăţeanul nostru l-a învins prin KO pe mexican, în runda a patra, printr-un croşeu de stânga la ficat. Andrade nu pierduse niciodată o partidă înainte de limită! Aclamat de o sală în delir, fără nici o urmă vizibilă pe faţă, pentru că, practic, nu a primit nici o

Pentru marele nostru campion urmează o binemeritată vacanţă, urmând ca în scurt timp să revină în ţară.

Mai citeşte:
Lucian Bute: "Azi am fost un Ferrari, nu un Mercedes tamponat, cum spuneau unii
Librado Andrade a plâns la conferinţa de presă! "Bute m-a readus cu picioarele pe pământ!"

"A fost o seară exceptională, am muncit foarte mult pentru acest meci. Am demonstrat, prin această victorie, că merit să fiu campion! De când am intrat în sală, după primul meci, am vrut să îmi iau revanşa. Am demonstrat tuturor că a fost un simplu accident şi că merit să fiu campion. Vă mulţumesc tuturor care m-aţi susţinut. a fost o mare oportunitate pentru mine că acest meci a fost primul pentru mine televizat pe HBO şi am fost văzut de toată lumea mare a boxului mondial. Sper ca pe viitor să boxez numai pe HBO", a declarat Lucian Bute, la câteva minute după victorie, într-un interviu acordat TVR 1

VEZI AICI DESFĂŞURAREA MECIULUI!

Lucian Bute vorbeşte acum cu Lennox Lewis. "Lennox m-a felicitat şi mi-a spus că sunt un boxer foarte bun şi că atunci când îmi folosesc picioarele nu îmi poate sta nimeni în cale", a explicat, apoi, românul.

Bute acordă interviuri în ring postului HBO şi televiziunilor canadiene

Românul a fost declarat oficial învingător, în strigătele în delir ale sălii!

Sala este în delir, este ceva absolut fantastic!

Uluitoare victorie a lui Lucian Bute, care a demonstrat că este cel mai valoros boxer al categoriei super-mijlocie! Până acum, Andrade nu a fost făcut niciodată KO!

VICTORIEEEEEEEEE. Andrade a fost făcut KO. Pentru prima dată în carieră. VICTORIEEEEEEEEEEE!

Mexicanul s-a ridicat, deşi genunchii îi tremură. a mai încasat câteva lovituri! Uluitor cât poate încasa Andrade! Upercut de stânga la ficat! S-a terminaaaaat

Ce combinaţie! Mexicanul încasează lovituri după lovituri Andrade e la pământ!

Lucian continuă să conducă ostilităţile în ring, Andrade încearcă să riposteze prin lovituri puternice şi destul de bine plasate.

A început runda a patra

S-a încheiat repriza a treia, câştigată clar de Bute! Hai Lucian, ţine-o tot aşa!

Andrade încearcă să-şi lovească adversarul de la distanţă. Uluitor Bute! Directă de stînga, croşeu de dreaptă, directă de stânga, combinaţie care l-a ameţit pe Andrade! O nouă serie care l-a zdruncinat pe mexican! Super repriză făcută de român!

A început repriza a treia

S-a încheiat repriza a doua, Bute a fost mai bun. În mod normal el a cîştigat şi această rundă

Bute îşi încearcă adversarul cu croşee de dreapta, îl ţine la respect pe adversar. Românul pare stăpân pe el, găseşte cele mai bune lovituri.

A început repriza a doua

S-a încheiat prima repriză. În mod normal, ea e câştigată de Bute, care a lovit parcă mai clar. Andrade, în schimb, a încercat să evite lupta de aproape, lovind de la dinstanţă - el are braţele mai lungi decât românul

Bute îl încearcă pe mexican cu directe de dreapta şi de stânga, Andrade, care e neras, ripostează cu lovituri care încearcă să spargă garda românului. Wow, un-doi ute direct în figura lui andrade. care, însă, e un încasator foarte bun! Sala e în delir.

A început meciul! Hai Lucian!

Campionul nostru este prezentat. Nu se aude nimic, decât o sală în delir. Nu cred că sunt multe cazurile în care vocea anouncerului este acoperită de glasurile a 16.000 de oameni. Sala trepidează, este o atmosferă care nu poate fi exprimată în cuvinte. Uluitor!

Bute-Bute răsună din toate colţurile sălii! Anouncerul începe prezentarea boxerilor

Campionul este în ring!!! Spectacolul poate să înceapă!

Atmosfera este uluitoare, toată lumea este în delir. HAI LUCIAN, alături de tine nu sunt doar 16.000 de spectatori, sunt zeci de milioane de români care suferă alături de tine

6.21 Întreaga sală e în delir! Bute şi-a făcut apariţia! Pe o melodie a celor de la U2, românul îşi face apariţia în uralele a 16.000 de oameni!

6.20 Intră în ring Andrade, în huiduielile spectatorilor. E clar, Bute e favoritul sălii. Andrade şi-a făcut apariţia pe muzică mexicană. parcă suntem într-o telenovelă

6.19 Adrian Diaconu este cel care duce centura de campion a lui Bute sper ring. peste două săptămâni şi el va lupta pentru un titlu suprem.

6.18 Mexicanul este primul care intră în sală. Lucian se îndreaptă şi el spre culoar

6.15 Din moment în moment, în ring vor urca cei doi pugilişti.

6.12 Steagul României este deja în ring, alături de cele ale Mexicului şi Canadei. HBO filmează galeria română, care strigă din toate puterile pentru boxerul nostru. Este primul meci al lui Lucian televizat pe HBO.

6.11 Sub ochii lui Obreja, Diaconu şi JoJo Dan, Lucian Bute face ultimele mişcări de încălzire. Pare extrem de motivat şi hotărât. Românii îi fac galerie în vestiar, Diaconu îi ţine centura.

6.10 Lennox Lewis a început, la marginea ringului, avancronica meciului pentru HBO. Îl consideră favorit pe boxerul nostru. Hai Lucică!

6.07 Pe ecranele sălii se difuzează imagini din percedentele meciuri ale lui Lucian Bute. Sala este în delir, fiecare lovitură a pugilistului nostru este însoţită de urale

6.03 Ringul este liber acum, Bute îşi face rugăciunea de dinaintea meciului

6.02 Mai sunt în jur de 10 minute până când Lucian Bute îşi va pune pentru a patra oară centura cu diamante în joc. Până atunci, pentru a se "încălzi", spectatorii se relaxează cu o bere, care se vinde în sală şi care costă opt dolari

5.58 Românul şi-ia luat halatul pe el, primeşte ultimele indicaţii de la antrenorul Stephane Larouche.

5.57 S-a încheiat meciul, practic am intrat în linie dreaptă pentru întâlnirea lui Bute, pe care o aşteaptă în întreagă ţară.

5.54 A început ultima repriză din penultimul meci. Toată lumea aşteaptă, însă, meciul românului, întreaga sală scandînd numele boxerului nostru. Este o atmosferă uluitoare

5.51 În vestiarul pugilistului nostru au intrat acum preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, precum şi coechipierii lui de la Interbox, JoJo Dan şi Adrian Diaconu, pentru a-l încuraja.

5.49 Lucian a început încălzirea. Din meciul precedent mai sunt două reprize, deci în aproximativ un sfert de oră campionul nostru va intra în ring.

5.44 Mai avem cam 20 de minute până când campionul nostru va intra în ring. Aflat în plină desfăşurare, penultimul meci al galei de la Quebec se află în plină desfăşurare, mai precis în runda a opta. Confom înţelegerii cu HBO, patrida lui Bute va ăncepe la 13 minute de la terminarea acestui meci.

5:40 Bute va boxa in sort rosu

5:35 comentator pentru aceasta partida, langa ring, este Lenox Lewis. Cand pe ecrane se difuzeaza imagini cu Bute din vestiar, sala este in delir.

Update 5:25 sala din Quebec este plina. Sunt 14.000 de oameni care asteapta meciul lui Bute. Sunt 500 de romani care ii tin galerie compatriotului nostru

IERI

Bute a făcut vineri un antrenament fizic intens şi a fost obligat să nu bea nici măcar un pahar cu apă până după ora 16.00. Dar tot efortul a meritat, căci la proba oficială sportivul nostru a cântărit exact 76 kg, fiind acceptat pentru a-şi apăra titlul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, în faţa mexicanului Librado Andrade.

Aşa cum ne-a spus însuşi Lucian, calvarul nu s-a încheiat pentru că el nu poate mânca ce-şi doreşte după "etapa cântarului", pentru că nu are voie să ia în plus până la ora meciului mai mult de patru-cinci kilograme.
Aşa cum s-a obişnuit, Bute a fost susţinut ieri şi de mai mulţi conaţionali. Peste 150 de români, în frunte cu primarul din Buşteni, Emanoil Savin, l-au încurajat.

"Vă mulţumesc că sunteţi alături de mine, nu numai la meci, ci şi înainte, la pregătiri. Mă bucur că voi boxa într-o sală plină, dar am un regret că nu pot lupta şi în faţa românilor mei. Îi mulţumesc domnului Savin, care însă a reuşit să facă rost de banii necesari pentru ca meciul să poată fi vizionat şi în România", a spus Bute, pentru Adevărul.

Emanoil Savin, un apropiat al boxului românesc, cel care l-a şi numit pe Lucian Bute cetăţean de onoare al oraşului Buşteni, a avut iniţiativa de a strânge 150.000 de euro, adică suma pe care TVR trebuia să o plătească celor de la Interbox pentru ca meciul să poată fi transmis în direct.


"Eram la un botez, alături de mai mulţi prieteni, şi a venit vorba de acest meci. Nu mică mi-a fost mirarea când am observat că ideea mea prinde rapid contur. Am izbutit să adunăm banii, i-am virat apoi către TVR şi asta a fost tot. Avem mare încredere în Lucian că va face un meci mare şi că va demonstra că este un boxer foarte bun. Mă bucur că Buşteniul va da duminică deşteptarea întregii Românii", ne-a spus şi Savin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite