Lucian Bute: "Visul meu a devenit realitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul Lucian Bute aşteaptă cu emoţie împlinirea visului său, de a boxa acasă cu centura mondială pe masă, în faţa publicului român, şi abordează cu seriozitate maximă confruntarea cu francezul Jean-Paul Mendy, un adversar experimentat, neînvins în carieră, care nu are nimic de pierdut în meciul de la Bucureşti din 9 iulie.

Lucian Bute a intervenit telefonic în conferinţa de presă de vineri, în care Rudel Obreja, preşedintele FR de Box, a anunţat adversarul şi locaţia meciului din 9 iulie, în care gălăţeanul îşi va apăra pentru a 8-a oară titlul mondial IBF la supermijlocie.

''Este o onoare pentru mine, aşteptam de mult timp să boxez în România, cu centura pe masă, şi asta se va întâmpla în mai puţin de 2 luni. Visul meu devine realitate peste câteva săptămâni'', a declarat campionul român.

Bute va continua pregătirea la Montreal, alături de antrenorul Stephane Larouche, iar cu 2-3 săptămâni înainte de meci va sosi în ţară pentru partea finală a preparativelor. Iniţial, staff-ul lui Bute optase pentru un stagiu de pregătire în Italia, înaintea luptei cu Mendy, dar campionul român opinează că se va renunţa la acel plan. ''Nu mai mergem în Italia, era prea mare deranjul, avem mult bagaj, nu cunoaştem sala de antrenament, locurile, aşa că vom veni direct în România, pentru că va fi mai uşor pentru mine''.

Mendy, 37 ani, nu este un nume greu al ringului profesionist la super-mijlocie, deşi are un palmares de invidiat, 29 de victorii (16 prin KO) şi o egalitatate. Bute are deja o vastă experienţă şi ia meciul foarte în serios, fără a-şi desconsidera adversarul.

''Sunt convins că va fi un meci spectaculos. Am început deja de 3 săptămâni pregătirea, am pus la punct un program foarte bine stabilit şi la ora meciului voi fi în cea mai bună formă a mea. Pe Mendy l-am văzut în câteva meciuri, este un boxer stângaci, cam de aceeaşi înălţime cu mine, destul de inteligent, nu riscă foarte mult, loveşte foarte bine la corp cu stânga. Nu a cunoscut înfrângerea şi nu va avea nimic de pierdut în meciul cu mine. Va da tot ce are mai bun pentru a câştiga. Mă aştept la un meci destul de greu. Nu va fi uşor, nu va fi o plimbare în parc pentru mine'', a adăugat Bute.

Lucian Bute va ieşi din tiparul obişnuit al ultimelor meciuri disputate în Canada şi pentru întâlnirea cu publicul român trebuie să respecte în detaliu programul de pregătire, pentru a nu intra în criză de timp. ''Trebuie să gestionez foarte bine aceste lucruri, să nu intru în panică, să-mi urmez strategia pentru meci. O să vreau să fac multe şi trebuie să nu fac greşeli''.

Ca la fiecare meci, Bute şi-a propus să câştige fiecare repriză şi, doar dacă se va ivi ocazia şi se va simţi în stare, va forţa KO-ul care să pună capăt luptei. ''Am mai spus-o şi mă repet. Important este să câştig meciul, să rămân campion. Importantă e decizia, vreau să câştig fiecare repriză şi, dacă sunt în stare şi simt că pot să-l fac KO, voi încerca. Mă aştept la o seară lungă şi un meci foarte greu''.

Bursa pentru care va lupta Bute este confidenţială, dar dincolo de bani, el este fericit că poate boxa acasă, cu titlul mondial pe masă. ''Nu este primordială pentru mine suma pe care o voi primi, important e că voi boxa în faţa fanilor români. Eu am un contract cu Interbox şi pot să spun că sunt mulţumit de ce primesc''.

Seriozitate şi multă muncă în sala de antrenament este reţeta succesului pentru Lucian Bute, campionul mondial neînvins al categoriei supermijlocie versiunea IBF. ''Seriozitate, foarte multă muncă în sală. Antrenamente de 2 ori pe zi, 6 zile pe săptămână''.
Spre sfârşitul anului, Lucian Bute ar vrea să lupte cu foşti campioni mondiali, precum danezul Mikkel Kessler sau americanul Kelly Pavlik, dar îşi va face planuri abia după ce îl va învinge pe Mendy.

Bute i-a urat succes lui Adrian Diaconu, care pe 21 mai îl va înfrunta pe americanul Chad Dawson la categoria semigrea. ''Nu l-am văzut niciodată atât de mobilizat ca acum. A luat foarte în serios acest meci, Adrian va da totul în ring pentru a câştiga. Munceşte şi are valoare''.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite