Lucian Bute: „Zuniga nu cedează niciodată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adversarul românului a obţinut 22 de victorii şi un egal în 26 de întâlniri. Campionul mondial în versiunea IBF, Lucian Bute, îşi va apăra mâine-diminea­ţă, în jurul orei 5.30, în direct la ProTV, centura în faţa lui Fulgencio Zuniga.

Lucian Bute este neînvins la profesionişti, în 23 de partide. Românul va încerca să îşi menţină recordul de invincibilitate în faţa lui Zuniga, un adversar care are în palmares 22 victorii, un egal şi trei înfrângeri.

Columbianul nu reprezintă o necunoscută pentru pugilistul roman, cei doi încrucişând în trecut mănuşile la nişte antrenamente. “Voi pune presiune pe Bute încă din prima rundă. M-am pregătit o săptămână cu el.

Este un pugilist rapid, care loveşte puternic, dar tot timpul am fost încrezător că pot concura împotriva celor mai valoroşi. În curând, voi fi campion mondial şi trebuie să aduc centura înapoi în Columbia.

Tot ce vreau este să am parte de un arbitraj corect”, a spus trufaş Fulgencio Zuniga. După meciul precedent cu cântec împotriva lui Librado Andrade, când a fost desemnat câştigător la puncte deşi a fost pus la podea în repriza a 12-a, Bute şi-a luat toate măsurile de precauţie pentru a nu mai păţi ceva similar în partida cu Zuniga.

“Am văzut un meci al lui de acum 3 ani, cu David Lopez, un stângaci, ca şi mine. Lopez l-a dominat până în runda finală, când Zuniga l-a făcut KO, ceea ce îmi demonstrează ce inimă mare are. Nu cedează niciodată lupta, mai ales când e vorba de un meci pentru titlu. Mi se pare însă că am viteza de partea mea”, a precizat “Mister KO”.

În gala de la Montreal va lupta şi cel mai bun prieten a lui Lucian, Jo Jo Dan. Campion WBC Continental Americas şi NABA (North American Boxing Association) la categoria super-uşoară, Ion Ionuţ îl va întâlni pe mexicanul Cesar Soriano (19-22-0), într-un meci programat pe parcursul a opt runde.

Diaconu merge pe mâna lui Bute

La partida lui Bute de la Bell Centre va asista şi bunul său amic, Adrian Diaconu. Deşi cei doi se văd zilnic, “Rechinu’” subliniază că nu s-a băgat să îi dea sfaturi lui “Mister KO”. “Voi sta, ca de obicei, în partea de jos a ringului ca să îl pot încuraja.

Zuniga e un tip care se bagă la bătaie, un boxer agresiv, dar cu pregătirea care o are în spate Lucian nu cred că vor fi probleme”, a spus, pentru „Adevărul“, campionul mondial WBC la semigrea, care îşi va apăra titlul pe 10 aprilie la Roma în faţa italianului Silvio Branco.

Deşi în urmă cu două săptămâni Lucian Bute a împlinit 29 ani, Diaconu dezvăluie că petrecerea a fost amânată după meciul cu Zuniga. “Am preferat să serbăm doar cu o saună şi bazin, după care am fost la un restaurant spaniol unde am servit fructe de mare şi apă minerală. Ne cinstim noi româneşte mai încolo, dar să-l bată Lucian pe columbian mai întâi...”, a glumit „Rechinu’“.

Lucian Bute         Fulgencio Zuniga

Pechea (Galaţi)         Padilla (Columbia)
29 ani                          31 ani
1,88 metri                   1,78 metri
1,78 metri                   1,78 metri

Montreal                      Las Vegas


Campion IBF              Campion IBO
23 victorii (18 KO)       22 victorii (19 KO),
0 înfrângeri                   1 egal, 3 înfrângeri

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite