Lucian Bute: „Nu-l fac KO pe Andrade”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul mondial IBF la categoria supermijlocie şi-a stabilit tactica. Bute are 22 de victorii, dintre care 18 au fost obţinute înainte de limită. Vineri seară, la Montreal, românul ţinteşte un nou succes în carieră.

Pentru a-şi apăra titlul la categoria supermijlocie, în versiunea IBF, Lucian Bute a declarat că scopul său este acela de a nu-l învinge înainte de limită pe adversarul său, mexicanul Librado Andrade. „Am urmărit mai multe casete cu meciurile lui. Este un tip agresiv, care nu face pasul

înapoi. Scopul meu nu este să-l fac KO, ci să câştig fiecare repriză”, a precizat gălăţeanul pentru Agerpres.
Bute a mai adăugat că partida va fi una foarte dificilă deoarece Andrade este un boxer puternic. „A luptat cu mulţi pugilişti cunoscuţi. Este un bun încasator. Pot să afirm că e un sportiv dur, puternic şi solid, un adversar care loveşte cu ambele braţe. Este un nume în Statele Unite şi are multă experienţă”, a completat Lucian.

Românul speră să poată trece cu bine peste emoţiile dinaintea meciului. „Interesul este foarte mare şi este normal să fie şi puţină presiune. Trebuie să rămân cu picioarele pe pământ şi să boxez aşa cum ştiu eu mai bine”, a mai spus cel poreclit „Mister KO”.

Pentru a intra în categorie, Lucian Bute mai trebuie să slăbească cel puţin patru kilograme până joi seară, acestea fiind cele mai grele zile din perioada de pregătire.  „În 2-3 zile trebuie să pierd 4-5 kilograme. Trebuie să reduc absolut totul, să fiu atent la ce mânânc şi la ce beau. Luni, am avut antrenament deschis pentru public, miercuri (n.r. – astăzi) este conferinţa de presă, iar joi voi avea cântarul oficial”, a adăugat pugilistul din ţara noastră.

Din punct de vedere tactic, Bute nu vrea neapărat o victorie înainte de limită: „Nu am ca obiectiv să-l fac KO. Dacă voi avea momentul şi oportunitatea, normal că n-am să ezit, însă este foarte important pentru mine să câştig meciul pe reprize. În acest mod am pregătit întâlnirea cu Andrade”.


Librado Andrade vrea centura

 Pugilistul mexican Librado Andrade a evoluat în 49 de meciuri, dintre care 21 le-a câştigat înainte de limită. 27 de victorii le-a obţinut prin decizia arbitrilor şi a pierdut un meci.

Cunoscut drept un sportiv puternic, Andrade are 29 de ani şi loveşte cu ambele braţe. „Meciul cu Bute este important pentru mine”, a spus mexicanul. Ultimul succes important pentru boxerul din Mexic a fost obţinut în faţa germanului Robert Stieglitz, pe 22 martie 2008.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite