Lipsa zăpezii şi militanţi ONG cauzează probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul de organizare a JO de iarnă de la Vancouver (12-28 februarie) şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu absenţa zăpezii în anumite locuri unde sunt programate probe de concurs.

Astfel, probele de snowboard, prevăzute la Cypress Mountain, ar putea suferi din cauza acestei situaţii. "Este multă zăpadă pe munte, dar nu şi în locurile în care avem nevoie", a declarat John Furlong, preşedintele VANOC, care a adăugat că situaţia actuală ar putea impune folosirea elicopterelor pentru aducerea de zăpadă.

O altă problemă la Vancouver sunt militanţii din asociaţii nonguvernamentale care au lansat simbolic ştafeta flăcării jocurilor olimpice ale sărăciei, pentru a atrage atenţia lumii întregi asupra locuitorilor fără adăpost şi cu venituri mici din Canada. Ca pachetul să fie complet, nici criza financiară nu lipseşte din peisaj. Mai multe obiective turistice de la La Wistler-Blackcomb, zonă unde se vor disputa mai multe probe, sunt pe cale să fie vândute din cauza diverselor probleme financiare.

Olimpiada pe TVR HD

Televiziunea Română va transmite peste 300 de ore de la Jocurile Olimpice de iarnă, de la Vancouver, în timp ce programul TVR HD va fi dedicat acestui eveniment. Sunt primele JO de iarnă pe care TVR HD le transmite, după ce, în 2008 le-a difuzat pe cele de vară, de la Beijing.

Sistemul High Definition se traduce printr-o dublare a rezoluţiei, o calitate superioară a imaginii şi o evidenţiere de cel puţin trei ori mai ridicată a detaliilor. Toate acestea sunt completate cu sunet surround, similar celui din cinematografe, iar rezultatul este o experienţă vizuală şi auditivă îmbogăţită, disponibilă în casa fiecărui telespectator care
deţine echipamentele de recepţie necesare.

Pentru cei care vor rata transmisiunile directe, Televiziunea Naţională a pregătit două tronsoane orare cu reluări ale celor mai importante competiţii: de la ora 17.00 până la 18.30, pe TVR 1, şi de la ora 14.00 până la 17.00, pe TVR 2.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite