Liliana Popescu va pierde Olimpiada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleta Liliana Popescu a ieşit pozitiv la un control antidoping efectuat în Alger şi este ieşită din calcul pentru Jocurile Olimpice Lovitură de teatru pentru atletismul românesc. Una

Atleta Liliana Popescu a ieşit pozitiv la un control antidoping efectuat în Alger şi este ieşită din calcul pentru Jocurile Olimpice

Lovitură de teatru pentru atletismul românesc. Una dintre speranţele noastre la o medalie pentru Jocurile Olimpice, Liliana Popescu, a ieşit pozitiv la un test antidoping efectuat în Alger.

Aflat în plină criză, după rezultatele slabe de la ultimele Campionate Europene şi Mondiale, atletismul din ţara noastră s-a văzut în faţa unei noi probleme. După Corina Dumbrăvean şi Alina Tecuţă, Lili Popescu s-a trecut şi ea pe lista atletelor cu rezultat pozitiv la un prim test antidoping.

Cu rezultate excelente la ultimele concursuri la care a participat, Lili se anunţa una dintre speranţele noastre la medalii pentru Beijing. Ea deţinea cea mai bună performanţă mondială a sezonului pe distanţa de 1.500 de metri, cu timpul de 4 minute şi 35 de sutimi. Din păcate, vestea testului pozitiv a dat peste cap planurile celor de la federaţia de atletism.

Probleme în aceeaşi grupă

Interesant este faptul că Liliana Popescu face parte din aceeaşi grupă de pregătire cu Corina Dumbrăvean, sportivă a cărei primă probă a ieşit de asemenea pozitivă, în toamna anului trecut.

Surse din cadrul federaţiei anunţă că şi Dumbrăvean este scoasă de pe lista olimpică. Ambele sportive sunt pregătite de antrenorul Doru Roşca, iar supervizorul grupei este Ştefan Beregszazy. Lili a fost sâmbătă la Bucureşti, dar nu a participat la "naţionale".

Riscuri pe bani buni

În atare condiţii, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român nu poate risca să trimită la Jocurile Olimpice un atlet ce poate fi depistat pozitiv la Beijing. Amenda într-un asemenea caz, pentru ţara al cărei sportiv este prins dopat, este de nu mai puţin de 100.000 de dolari.

Chiar organizatorii chinezi nu riscă nimic din acest punct de vedere. Înotătorul Ouyang Kunpeng şi luptătorul Luo Meng, dar şi alţi şase sportivi de nivel provincial au fost suspendaţi de curând, după ce au fost depistaţi dopaţi şi nu vor mai concura la Jocurile Olimpice de la Beijing.

"Nu pot declara nimic oficial. Aştept rezultatele contraexpertizei, iar atunci am să pot să mă pronunţ cu privire la ceea ce s-a întâmplat în cazul Lilianei Popescu. Sunt genul de om ce pleacă de la prezumţia de nevinovăţie.
Sorin Matei, preşedinte FR Atletism

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite