Lider din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rutierul iberic Alejandro Valverde şi-a păstrat tricoul galben în Turul Franţei şi după runda de ieri Cea de-a doua etapă, desfăşurată între Auray şi Saint-Brieuc, pe distanţa a

Rutierul iberic Alejandro Valverde şi-a păstrat tricoul galben în Turul Franţei şi după runda de ieri

Cea de-a doua etapă, desfăşurată între Auray şi Saint-Brieuc, pe distanţa a 164,5 kilometri, a revenit, la sprint, norvegianului Thor Hushovd de la echipa Credit Agricole.

Cei 179 de rutieri rămaşi în cursă au pornit la drum la prânz, undeva în jurul orei 13, însă oficialii i-au trezit pe concurenţi încă de dimineaţă.

36 de ciclişti de la echipele Lampre, CSC, Columbia şi Saunier Duval au fost supuşi unor teste sangvine. După validarea rezultatelor, acestora li s-a permis să ia startul în cea de-a doua etapă a Turului.

Dacă, la început, plutonul a stat cuminte, după câţiva kilometri au apărut primele grupe de evadaţi. Rând pe rând, Sylvain Chavanel, Thomas Voeckler, David Lelay au condus cursa, însă au fost până la urmă ajunşi de restul cicliştilor, deşi aceştia se aflau încă la conducere şi cu zece kilometri înainte de final.

Hushovd are şase victorii în Le Tour

Câştigătorul etapei precedente a înţeles că nu are cum să piardă tricoul galben şi a rămas în pluton, ştiind că va sosi în acelaşi timp cu liderul. Secunda obţinută în plus în runda de sâmbătă l-a menţinut pe sportivul iberic pe primul loc la general.

Valverde a rămas în faţă pe ultimii doi kilometri şi a încercat să fie cât mai aproape de Thor Hushovd, cel care a triumfat pentru a şasea oară în carieră într-o rundă din Tour de France.

Spaniolul Alejandro Valverde ar putea rămâne lider şi după etapa de astăzi, care este programată a se disputa între localităţile Saint-Malo şi Nantes, rutierii urmând să acopere o distanţă de 208 kilometri, cea mai mare de la începutul acestei ediţii. "Am încredere în mine că pot să duc tricolul galben până la Paris", a declarat Valverde după etapa a doua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite