Lance Armstrong, acuzat de dopaj de Landis!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lance Armstrong, septuplul campion al Turului Ciclist al Franţei a fost acuzat de compatriotul său Floyd Landis, de dopaj. Acesta din urmă, fost campion al Turului Franţei, dar deposedat ulterior de titlu, a admis că s-a dopat în cea mai mare parte a carierei sale

Landis a fost coechipier cu Armstrong la US Postal şi, într-un interviu pentru espn.com, a recunoscut că a folosit EPO, hormoni de creştere, transfuzii, hormoni feminini şi, o dată, insulină, în perioada când concura pentru echipele US Postal (2002-2004) şi Phonak (2005-2006). El a mai spus că a trimis, în ultimele săptămâni, la autorităţile antidoping şi forurile de ciclism, mail-uri ce implică zeci de alţi sportivi, directori sportivi şi patroni de echipă.

Potrivit New York Times, printre sportivii acuzaţi de Landis se numără alţi coechipieri ai săi la echipa US Postal, unul dintre aceştia fiind şi Lance Armstrong, precum şi americanii George Hincapie, Levi Leipheimer şi David Zabriskie. De asemenea, printre oficialii nominalizaţi de Landis se află Johan Bruyneel, fost director sportiv la US Postal, care în prezent se află la conducerea RadioShack, formaţia lui Armstrong, şi fostul conducător al echipei Phonak, Andy Rihs, care în prezent deţine BMC Racing.
Site-ul espn.com a mai notat că Landis a cheltuit anual aproximativ 90.000 de dolari pe produse dopante şi pe serviciile consultanţilor care îl ajutau să pună la punct un regim de pregătire.

Floyd Landis, care a fost deposedat de titlul câştigat în Turul Franţei, în 2006, după ce a fost depistat pozitiv cu testosteron, a precizat că nu deţine dovezi care să-i susţină afirmaţiile. Landis a cheltuit aproximativ două milioane de dolari (1,6 milioane de euro) pentru a-şi susţine nevinovăţia, înainte de a fi declarat vinovat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în iunie 2008.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite