România, doar locul patru la finalul concursului pe echipe de gimnastică feminină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor (foto Petrică Tănase)
Cătălina Ponor (foto Petrică Tănase)

Echipa feminină de gimnastică s-a clasat la finalul concursului pe echipe din cadrul CM de la Tokyo pe locul al patrulea, după ce au fost la un pas de medalia de bronz, cucerită în final de China care a adunat 172.820 de puncte faţă de 172.412 ale României. Concursul a fost câştigat de SUA urmată de Rusia.

UPDATE

Fară Sandra Izbaşa în echipa, care s-a accidentat cu puţin timp înainte de startul CM de la Tokyo, şi Diana Chelaru, revenită în lot de curând după o operaţie, România a reuşit doar să îşi păstreze locul pe care l-a obţinut la ediţia de anul trecut, locul 4. Diferenţa s-a fpcut la paralele unde gimnastele noastre au obţinut cele mai mici note, acesta fiind aparatul problemă al fetelor noastre.

Gimnastele pregătite de Octavian Bellu vor fi prezenţe zilele următoare în finalele îndividuale după cum urmează: Raluca Haidu şi Ana Porgras (individual compus, va avea loc joi), Cătălina Ponor şi Amelia Racea (bârnă) şi Diana Bulimar (sol), ambele finale fiind programate duminică.

China şi-a terminat evoluţia la sărituri iar România trebuie să se mulţumească la fel ca şi anul trecut cu locul patru în lume. La ora acestui update nu se cunoaşte câştigătoarea titlului mondial.

Şi-au încheiat şi rusoaicele evoluţia care au preluat primul loc. Mai sunt în concurs SUA şi China.

România şi-a încheiat evoluţia la toate cele patru aparate şi au adunat 172.412 de puncte. Totul depinde acum de cum vor merge chinezoiacele la sărituri. Dacă vom obţine bronzul, aceasta va fi prima medalie a echipei din 2007 până acum.

Concursul României de la sărituri este deschis de Raluca Haidu, urmată de Cătălina Ponor care primeşte 14.933

La finalul celei de-a treia rotaţii, România a mai urcat o poziţie, până pe locul al patrulea. SUA este în continuare lideră, cu 135.129 de puncte, urmată de Rusia cu 135.413, China cu 132.263 şi România. Ne batem cu chinezoiacele pentru bronz. Atât fetele noastre cât şi asiaticele vor evolua în ulima rotaţie la sărituri.

Diana Chelaru deschide concursului pentru România pe covorul de la sol care obţine 14.233. Urmează Diana Bulimar care primeşte 14.266. Urmează veterana şi campiona olimpică de la Atena de la acest aparat, Cătălina Ponor. Aceasta primeşte 14.633.

După prima subdiviziune din rotaţia a treia SUA continuă să conducă, urmate de China şi Germania.

După două rotaţii, România a urcat trei poziţii, până pe locul al cincilea. Urmează solul.

S-a încheiat prima subdiviziune din a doua rotaţie. România ocupă locul al doilea.

România evoluează în cea de-a doua rotaţie la bârnă. Cătălina Ponor a obţinut 15.166.

România a încheiat prima rotaţie pe ultimul loc. Haidu a obţinut 12.966., Racea 13.000 iar Porgras 14.066 Prima poziţie este ocupată de SUA, urmată de Rusia şi surprinzător Japonia. În această subdiviziune, Rusia concurează la sărituri

După prima subdiviziune SUA conduce clasamentul datorită notelor mari de la sărituri, urmată de Japonia, China şi Germania.

China şi-a încheiat evoluţia la paralele. Urmează România.

A doua sportivă chineză ratează la sărituri.

În prima rotaţie China evoluează la paralele, aparatul lor forte şi SUA la sărituri.

România va începe concursul la paralele cu Raluca Haidu, aparat la care a adunat în calificări cele mai puţine puncte. Tot la acest aparat vor mai evolua, Ana Porgras care a ratat în calificări şi Amalia Racea. Rezervă la aceste campionate, debutanta Diana Bulimar va evolua la sol. Veterana Cătălina Ponor este singura gimnastă din actuala echipă care a fost prezentă şi la ultima medalie cucerită pe echipe de România, în urmă cu patru ani. Atunci, în Germania la Stuttgart, fetele noastre ocupau cea de-a treia poziţie a podiumului. Ea va concura la trei aparate, bîrnă, sol şi sărituri. La ultima ediţie a CM, la Rotterdam, echipa feminină a ocupat locul al patrulea.

Ana Porgras este singura campioană mondială en-titre din lot. Ea s-a impus la bârnă, în urmă cu un an la Rotterdam.

Octavian Bellu a câştigat până acum la campionatele mondiale 75 de medalii, 29 de aur, 23 de argint, 25 de bronz.

Ordinea intrării în concurs
Prima rotaţie: paralele (Haidu, Racea, Porgras)
Rotaţie a doua: bârnă (Racea, Ponor, Porgras)
Rotaţia a treia: sol (Chelaru, Bulimar, Ponor)
Rotaţia a patra: sărituri (Chelaru, Haidu, Ponor)

După încheierea calificărilor de sâmbătă, echipa României a obţinut intrarea în finala pe echipe de astăzi dar şi calificarea la JO de la Londra, cu clasarea pe locul patru (total de 227.228 puncte).

În finala pe echipe de la Tokyo vor participa, în ordine, echipele SUA (234.253 puncte), Rusia (231.062), China (230.370), România (227.228), Japonia (223.543), Australia (221.846), Germania (221.163) şi Marea Britanie (220.553).

Echipa masculină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra, clasându-se la  finalul calificărilor CM de la Tokyo pe locul al şaptea, din care primele opt clasate obţin "biletele" pentru Olimpiada din 2012.

"Este ceva extraordinar, abia îmi găsesc cuvintele de bucurie. Am reuşit cu echipa de băieţi să pătrundem în elita celor opt care merg la Olimpiadă. Fără doar şi poate, aceasta a fost principala noastră ţintă la Mondiale, în privinţa echipei de băieţi. Nu aveam altceva în minte şi băieţii au reuşit, bravo lor, felicitări", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica înaintea ultimei subdiviziuni din calificări.

NOTĂ

Echipa masculină de gimnastică intră oficial în lupta pentru medalii, mâine începând cu ora 12.30, ora României. Competiţia va fi trasmisă de Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite