UPDATE LIVE Bogdan Juratoni, bronz la CM de box!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Juratoni * Foto: www.frbox.ro
Bogdan Juratoni * Foto: www.frbox.ro

UPDATE Juratoni a pierdut lupta împotriva lui Hirtov. Ucraineanul l-a făcut KO pe român în repriza a doua. Astfel românul şi-a asigurat medalia de bronz, prima pe care o obţine ţara noastră după o pauză de şase ani.

Bogdan Juratoni este singurul român care şi-a asigurat până în prezent calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor. Juratoni îl întâlneşte în semifinalele categoriei 75 de kilograme, cu ucraineanul Hirtov. "Nu ştiu nimic despre el, dar nici despre cei cu care am boxat până acum nu ştiam. L-am văzut boxând, o să am un meci greu, dar ce meci e uşor la Mondiale?", a spus românul.

Rudel Obreja, preşendintele Federaţiei de Box, este de părere că românul are mari şanse să devină campion mondial. "Juratoni trebuie să iasă campion mondial acum. Dacă a bătut un vicecampion olimpic (n.r. - cubanezul Emilio Correa) şi un vicecampion mondial (n.r. - Andranik Hakobian), poate spera. Vreau să-l văd campion mondial, pentru că a avut cel mai greu traseu posibil. Cine va câştiga acest meci, va ieşi campion mondial, pentru că pe partea cealaltă de tablou sunt japonezul Ryota Murata şi brazilianul Esquiva Falcao. Totuşi Murata l-a scos în sferturile de finală pe campionul olimpic, Darren O'Neill", a spus Obreja.

AICI PUTEŢI URMĂRI MECIUL ÎN DIRECT

Fără medalie la Mondiale de şase ani

Prin accederea în sferturi a sportivului pregătit de Napoleon Gheorghe, România este pe cale să câştige prima medalie într-un Campionat Mondial după o pauză de şase ani. Ultima performanţă la o competiţie de o asemenea anvergură îi aparţine lui Viorel Simion, care a obţinut bronzul la Mondialul din China, în 2005, la categoria 57 de kilograme, sportiv care de curând a lăsat lumea boxului amator pentru a trece la profesionişti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite