Junioare de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Clubului Sportiv Şcolar din Caracal a cucerit două titluri naţionale anul acesta. Fetele antrenate de Claudia Olteanu şi de Constantin Dincă nu au rival în ţară Cu aproape şase

Echipa Clubului Sportiv Şcolar din Caracal a cucerit două titluri naţionale anul acesta. Fetele antrenate de Claudia Olteanu şi de Constantin Dincă nu au rival în ţară

Cu aproape şase ani în urmă a început selecţia. Atunci, peste o sută de eleve au dorit să devină sportive de performanţă. Acum, munca lor a ajuns să fie apreciată de toată lumea.

Clubul Sportiv Şcolar Caracal a reuşit, la finele acestui sezon, să cucerească titlul atât la junioare doi cât şi la junioare trei. Cu o echipă formată pe scheletul jucătoarelor din localitate, antrenorii Claudia Olteanu şi Constantin Dincă au creat un club competitiv. "Am început selecţia în urmă cu aproape şase ani. Încă de atunci am visat să ajungem aici şi am reuşit", spune Constantin Dincă.

Jucătoarele nu plătesc taxă

Nicio jucătoare de la club nu plăteşte taxă, chiar dacă sunt asociaţii în ţară care cer între 30 şi 100 de lei pe lună. Echipa este sponsorizată de Ion Doldurea, de la firma Dolchimex, cel care a dat banii necesari pentru participarea la turneele finale.

"Selecţionăm jucătoarele încă din clasa a doua. Aşa am făcut şi cu actuala generaţie, acum campioană naţională. Vin peste o sută de mici handbaliste. Mai târziu, rămân la performanţă doar cele care au aptitudini", a precizat tehnicianul.

Constantin Dincă a adăugat că, la primele şedinţe de pregătire, nu se fac antrenamente dificile: "Domină jocurile cu mingea şi întrecerile. Copiii trebuie să se obişnuiască cu balonul şi să iubească acest sport. În timp, la performanţă, nu mai este aşa. Jucătoarele ajung şi la două şedinţe tehnico-tactice pe zi".

Tehnicianul din Caracal a declarat că stă, în medie, cam cinci-şase ore în sala de sport. "Antrenamentele şi pregătirea acestora îmi ocupă tot acest timp. Echipa trebuie să rămână în top şi noi nu avem voie să dăm greş".

Au învins Braşovul şi Râmnicu Vâlcea

Echipa Clubului Sportiv Şcolar Caracal a ajuns să treacă de nume grele din handbalul românesc, cum ar fi Braşov, Râmnicu Vâlcea sau Baia Mare. La turneul final de la Târgu Secuiesc, grupa antrenată de Claudia Olteanu a învins atât Chimia Rm. Vâlcea cât şi Braşovul. "Nu cred că a fost o surpriză. Fetele au ştiut ce au de făcut", a precizat antrenoarea.

În sezonul viitor, C.S.Ş Caracal s-a înscris în patru campionate: Divizia A (senioare), junioare I, junioare II şi junioare III.

"Sper să se audă mult timp de acum încolo de noi. Avem şansa ca toate fetele să înveţe în Liceul "Mihai Viteazul" şi aşa le avem pe toate la antrenamente
Constantin Dincă
antrenor C.S.Ş. Caracal

CLUBURI DE HANDBAL DIN BUCUREŞTI

C.S.Ş. 3 STEAUA. Antrenamente la sala "Lucian Grigorescu".

Telefon: 0744.754.187, persoană de contact Gabriel Zambrii.

C.S.Ş. 6. Antrenamente la sala C.S.Ş. 6. Telefon: 0722.288.693, persoană de contact Doiniţa Popescu Sumalan.

ANTILOPA. Antrenamente la sala "Antilopa".

Telefon: 0745.907.473, persoană de contact Florica Iliescu

CLUBURI DE HANDBAL DIN ŢARĂ

C.S.Ş. CARACAL. Antrenamente la sala lic. "Mihai Viteazul".

Telefon: 0746.092.149, persoană de contact Constantin Dincă.

L.P.S. CLUJ-NAPOCA. Antrenamente la sala "Horia Demian".

Telefon: 0745.764.209, persoană de contact Ioan Măcelaru.

CHiMIA RÂMNICU VÂLCEA. Antrenamente la sala Gr. Şc. "I.C. Brătianu". Telefon: 0742.233.861, persoană de contact Nicoleta Lazăr

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite