Julia Mancuso va dona 13.000 de euro pentru sinistraţii din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanca Julia Mancuso, care a câştigat, miercuri, coborârea de la Lenzerheide, ultima etapă a Cupei Mondiale la coborâre, a decis să doneze jumătate din prima de victorie, respectiv 13.000 de euro, asociaţiilor care vor veni în sprijinul sinistraţilor din Japonia.

"Fiecare gest contează", a declarat Julia Mancuso, dublă vicecampioană olimpică la Vancouver, care şi-a invitat colegii să facă la fel sau să-şi vândă schiurile la licitaţie, aşa cum au făcut, anul trecut, pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti.

Acţiunile schiorilor au permis strângerea a 120.000 de euro pentru Haiti, în 2010.

Cutremurul care a afectat, vineri, nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizică (USGS).

Situaţia rămânea critică miercuri la centrala Fukushima, unde autorităţile japoneze luptă pentru a împiedica o catastrofă nucleară majoră. După două noi incendii la reactoarele 3 şi 4, radioactivitatea măsurată la intrarea în centrală a crescut puternic, scăzând apoi brusc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite