Johnson s-a lăsat bătut de Klitciko

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johnson (stânga) a încasat docil pumn după pumn
Johnson (stânga) a încasat docil pumn după pumn

Meci mai mult comic decât tragic la Berna. Campion mondial la categoria grea în versiunea WBC, ucraineanul Vitali Klitschiko (38 de ani) şi-a pus centura în joc în faţa americanului Kevin Johnson (30 de ani).

„Şi-a pus" e un fel de a spune, fiindcă ex-sovieticul, care a anunţat recent că va candida pentru postul de primar în Kiev, în 2012, s-a văzut invitat la atac de către rivalul său. Dezavantajat de alonjă, Johnson s-a lăsat transformat într-un sac de box.

A rezultat o dispută presărată cu multe momente hilare, care au ridicat numeroase semne de întrebare referitoare la corectitudinea unui meci din care ambii combatanţi s-au ales cu milioane de euro pentru a face circ. La finalul celor douăsprezece reprize ucraineanul a fost declarat învingător în unanimitate (120-108, 120-108 şi 119-109). Americanul a fost condus în colţul său de Vladimir Klitschiko, fratele lui Vitali şi campionul mondial IBF şi WBO.

Stilul lui Vitali Klitschiko l-a făcut pe Adam Booth, managerul britanicului David Haye, campion mondial WBA, să declare că elevul său l-ar doborâ pe ex-sovietic dacă un meci de reunire a centurilor va fi pus în scenă. "Vitali face acelaşi lucru, în fiecare secundă a fiecărei runde din fiecare meci. Mă mir cum aceşti aşa-zişi boxeri de elită ai categoriei grele nu pot să-şi dea seama cât de simplu este să răspunzi acestui stil şi să-l poţi lovi decisiv", a spus Booth, întârind părerile că meciul a fost unul de slabă calitate.

Mai mult fanii prezenţi la Berna pentru a urmări acest meci au fluierat în dese rânduri prestaţia celor doi iar comentariile la clipurile cu faze din acest meci nu sunt deloc măgulitoare la adresa celor doi boxeri.

Iată imagini din duelul pentru titlul mondial la categoria grea, versiunea WBC.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite