Jocurile Commonwealth, ameninţate de un complot al grupării al-Qaida

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grupare teroristă aflată în legătura directă cu al-Qaida a anunţat că intenţioneză să asasineze atleţi şi să ia ostatici în timpul Jocurilor Commonwealth, care se vor desfăşura în India în perioada 3 - 14 octombrie, informează ediţia online a publicaţiei Sunday Express.

Surse din cadrul serviciilor de securitate britanice avertizează că există "informaţii specifice" despre un complot al unei grupări care are legături cu al-Qaida.

Potrivit presei, numeroase ţări sunt preocupate de riscurile asupra Jocurilor Commonwealth, dar nu emit avertismente pentru a nu ofensa India.

Australia le-a recomandat fanilor care se deplasează în India să nu poarte culorile naţionale. Agenţi de securitate din Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă vor coopera pe teren pentru diminuarea riscurilor teroriste.

"Este o situaţie gravă. Există informaţii specifice privind un complot de luare a ostaticilor. Persoanele care merg în India, în special la New Delhi, trebuie să ştie că există riscuri", afirmă o sursă din cadrul serviciilor de securitate britanice.

De asemenea, există temeri în legătură cu Lashkar-e-Taiba (LeT), după ce un oficial american a avertizat că gruparea pakistaneză ar putea viza Jocurile Commonwealth.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite