Însărcinată în opt luni, va participa la Jocurile Olimpice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nur Suryani Mohamed Taibi
Nur Suryani Mohamed Taibi

Sportiva malaysiană Nur Suryani Mohamed Taibi va avea şi alte emoţii în afara celor legate de concursul de tir, la Jocurile Olimpice de la Londra: ea este însărcinată, iar în perioada competiţiei va fi foarte aproape de termen, în 33 de săptămâni!

Tânăra în vârstă de 29 de ani din Perak, un oraş aflat la 200 de kilometri de Kuala Lumpur, va da naştere primului său copil la 2 septembrie, la mai puţin de o lună după încheierea JO. "Voi vorbi cu copilul înainte să concurez: «Nu lovi, stai liniştit doar o oră şi 15 minute, te rog». În perioada JO voi fi în 33 de săptămâni, când voi reveni voi fi în 34 de săptămâni", spune sportiva malaysiană. Nur Suryani Mohamed Taibi va pleca la Londra în iulie. "Comitetul Olimpic a avut să mă trimită la Londra devreme, pentru că îi este teamă, dar din câte am înţeles de la compania aeriană nu este recomandat ca o femeie însărcinată să călătorească când sarcina este şi mai avansată dect va fi a mea. Eu voi ajunge la Londra în jur de 25 iulie şi mă voi întoarce imediat după concurs. Nu voi sta mult acolo", relatează sportiva.

Concursul de tir nu este foarte solicitant fizic, dar stresul şi presiunea competiţiei olimpice o vor afecta pe malaysiancă. "Familia mea se gândeşte dacă pot concura. Eu răspund: «Nicio problemă», pentru că ai ceva viu în tine, eşti însoţit oriunde mergi. Nu te simţi singur. Când sunt însărcinată nu am probleme, îmi place. Obiectivul meu este să concurez, Poate spre finalul lunii iunie, dacă voi avea probleme ce ar putea pune în pericol bebeluşul meu, îmi voi reconsidera opţiunile. Dar simt că sunt puternică şi soţul meu mă susţine. Doctorii spun că sunt în formă şi că mă pot antrena până la opt sau nouă luni".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite