Hochei/Roberto Gliga va juca în Suedia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător al echipei Steaua Bucureşti, Roberto Gliga, a semnat un contract pe un sezon cu formaţia suedeză Tingsryd AIF, a cărei echipă de seniori a promovat, la finele campionatului trecut, în Allsvenskan, al doilea eşalon al hocheiului suedez

Gliga va evolua în principal pentru echipa U20 a clubului, care activează în Super Elite, şi cea de U18, care activează în Elite, iar în funcţie de evoluţii ar putea fi cooptat în lotul de seniori, unde ar avea şansa de a juca alături de Janos Vas, unul dintre cei mai buni jucători maghiari, şi de finlandezul Tom Koivisto, fost jucător în NHL.

Prezentarea oficială a lui Roberto Gliga va avea loc pe 7 august, când hocheistul echipei naţionale va pleca în Suedia, pentru a începe pregătirea noului sezon. Până atunci, Gliga jr. va participa, la jumătatea lunii iulie, la campul de debut la echipei slovace Nitra, unde fusese invitat înainte de semnarea contractului.

De menţionat că Roberto Gliga va fi al treilea hocheist român care va evolua într-un campionat din Suedia, după Tihamer Becze şi Paul Popa.

Becze a jucat sezonul precedent la Morrum, dar s-a reîntors la Sport Club Miercurea Ciuc, în timp ce Popa care este legitimat în prezent la Arlanda Vikings.

Roberto Gliga nu este la prima experienţă internaţională. În urmă cu câţiva ani, el a evoluat şi în Elveţia, la GCK Lions Zurich.

“E un pas foarte important şi o iau ca pe o mare provocare, important este că am făcut acest pas, că voi juca la un nivel superior. Pentru început o să joc la echipele de tineret, U18 şi U20, dar obiectivul meu este să prind câteva meciuri la echipa de seniori. Dacă o să reuşesc aici, pot să spun că o sa joc intr-un campionat foarte puternic si este tot ceea ce mi-am dorit până acum”, a spus Roberto Gliga.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite