Hochei/Antrenorul naţionalei este optimist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala de hochei a României
Naţionala de hochei a României

Selecţionerul Tom Skinner, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, rohockey.ro, că echipa României poate juca finala pentru promovarea în Divizia a I, dacă jucătorii vor evolua la fel ca în meciurile de pregătire cu Olanda.

„După meciurile din week-end, sunt încrezător şi vom pregăti foarte bine fiecare meci în parte. Dacă nu intrăm pe gheaţă concentraţi la maxim, determinaţi şi cu dorinţa de victorie în sânge, ne poate costa promovarea la care toţi visăm. Dacă jucăm aşa cum am făcut-o cu Olanda, adică la capacitate maximă, cu siguranţă vom juca finala pentru promovarea în prima divizie, cu Estonia”.

Chiar dacă reprezentativa României a învins Olanda după o pauză de 26 de ani, selecţionerul Tom skinner are şi motive de nemulţumire.

„Sunt puţin îngrijorat de cine va înscrie. În cele două partide cu Olanda, echipa a avut ritm, determinare, tehnică şi un joc în viteză, însă, ne-a lipsit omul care să marcheze. Sper ca în puţinele zile care ne-au mai rămas la dispoziţie să reglăm şi acest mecanism, pentru că, dacă nu marchezi nu au cum să marchezi”.

Tom Skinner a fost mulţumit de faptul că elevii săi au respectat ideile tactice în meciurile cu Olanda.

„Sunt foarte mulţumit nu doar de jocul băieţilor, dar mai ales de faptul că ceea ce lucrăm la antrenamente aplicăm în timpul meciului. Ideile tactice trasate înaintea partidelor au fost respectate şi asta se vede în rezultatele obţinute. Apoi, ca o completare, sunt viteza de joc, într-o continuă creştere, şi viteza mutării pucului dintr-o zonă în alta. Toate acestea au făcut diferenţa în meciurile cu Olanda. Avem o echipă compactă, putem juca cu patru linii şi, în plus, avem un al şaptelea fundaş, care poate juca atât defensiv, cât şi ofensiv, în funcţie rezultatul de pe tabelă”.

Antrenorul canadian a precizat că jucătorii Zsolt Balint şi Mihail Georgescu nu vor face parte din lotul pentru Campionatul Mondial.

Sursa:www.rohockey.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite