Hănescu: "Îmi doresc o medalie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în vedere evoluţia bună din ultima perioadă, Victor Hănescu speră să ajungă în semifinalele turneului olimpic de la Beijing După victoria de la Gstaad şi semifinala de la

Având în vedere evoluţia bună din ultima perioadă, Victor Hănescu speră să ajungă în semifinalele turneului olimpic de la Beijing

După victoria de la Gstaad şi semifinala de la Kitzbuhel, un parcurs cât mai lung la Beijing ar încununa succesele lui Hane din ultima vreme.

"Adevărul": Victor, cum decurg pregătirile pentru Olimpiadă?

Victor Hănescu: M-am întors în ţară de o săptămână, am avut câteva zile libere pentru a mă relaxa după turneele din ultima vreme şi voi începe pregătirea pe suprafaţa rapidă. Voi avea o săptămână de antrenamente în Bucureşti, în sală, iar apoi voi pleca la Beijing sâmbătă, pentru încă o săptămână de pregătire în China.

- Ai reuşit să găseşti aici vreun sparring-partner?

- Nu prea. E destul de dificil în perioada asta, pentru că majoritatea jucătorilor noştri sunt plecaţi pe la turnee şi nu prea mai am cu cine să joc aici în Bucureşti. Iar uneori, cei care se află aici nu prea sunt mari amatori de jocuri pe suprafeţe rapide. Dar atunci când voi ajunge în China, mă voi antrena cu ceilalţi jucători prezenţi la turneu.

- Cum ţi se pare suprafaţa pe care vei juca în turneul olimpic?

- E greu de spus acum. Numai după ce voi juca voi putea spune exact cât de bine mă simt pe acea suprafaţă. Denumirile sunt de multe ori aceleaşi, dar suprafeţele pot să difere foarte mult.

- Având în vedere că zgura este suprafaţa preferată, cum te vei adapta?

- E adevărat că mă simt mult mai în largul meu pe zgură, dar sunt suprafeţe de ciment unde îmi place foarte mult să joc. Sper ca cea de la Beijing să fie la fel.

- Crezi că vei putea obţine o medalie la Beijing?

- În mod normal orice sportiv merge acolo cu gândul la o medalie. Rămâne de văzut cum va fi. Dar, ţinând cont de felul în care am jucat în ultima perioadă, eu cred că este posibil să ating o semifinală.

- Pe cine vezi favorit?

- E greu de spus acum. Sunt majoritatea jucătorilor buni din lume. Oricine poate câştiga: Nadal, Djokovic, Federer. Sincer, ce pot să vă spun e că nu-l văd pe Federer învingător.

- Unii tenismeni au ales să nu locuiască în Satul Olimpic. Tu vei sta acolo?

- Da, sigur. Voi locui împreună cu restul delegaţiei României, în Satul Olimpic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite