Hănescu, din ce în ce mai bogat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul şi-a completat bugetul în urma rezultatelor excelente de la ultimele turnee. După victoria de la Gstaad, Hane a câştigat dublul la Kitzbuhel În opt ani de activitate la

Românul şi-a completat bugetul în urma rezultatelor excelente de la ultimele turnee. După victoria de la Gstaad, Hane a câştigat dublul la Kitzbuhel

În opt ani de activitate la profesionişti, românul a strâns nu mai puţin de 900.000 de euro. Nu cu puţin timp în urmă, Victor Hănescu a realizat cea mai importantă performanţă a carierei. S-a impus la Gstaad (Elveţia), asta după ce a trecut de Ivo Karlovici (locul 21 ATP), Stanislas Wawrinka (locul 10 ATP) şi Igor Andreev (locul 34 ATP). În urma acestui succes, Hane s-a ales cu 175 de puncte ATP şi cu un cec în valoare de 62.100 de euro. Cel mai mare câştig al carierei.

Astfel, după primele şase luni de muncă în acest an, românul şi-a trecut în cont 168.000 de euro. În opt ani, de când a intrat în circuitul profesionist, Hănescu a adunat puţin peste 900.000 de euro. Forma bună a românului a continuat şi săptămâna trecută, când el a ajuns până în semifinalele turneului de la Kitzbuhel (Austria), unde s-a înclinat cu 3-6, 6-7 în faţa argentinianului Juan Martin del Potro.

Românul s-a revanşat în proba de dublu a turneului austriac. Perechea Hănescu- Cerretani (România/SUA) a câştigat proba de dublu a turneului de la Kitzbuhel, după ce a trecut în finală cu scorul de 6-3, 7-5 de perechea Arnold Ker/Olivier Rochus (Argentina/ Belgia).

Pentru performanţa sa, el a încasat 110 puncte ATP şi un cec de 28.800 de euro. În plus, clasarea în careul de aşi la Kitzbuhel l-ar putea duce pe român în topul primilor 50 de jucători în clasamentul ATP.

În afara banilor luaţi în Elveţia şi Austria, Hănescu a mai încasat 24.000 de euro pentru că a ajuns în turul doi la Roland Garros şi încă 17.000 de euro deoarece a pătruns în turul doi la Wimbledon. "După Wimbledon, am simţit că jocul meu este în creştere. Am fost în Bucureşti, unde m-am pregătit pe zgură timp de o săptămână. Am venit la Gstaad gândidu-mă că o să fac nişte jocuri bune. Dar, sincer, chiar nu mă aşteptam să câştig", a spus Hănescu.

Merge la a doua Olimpiadă Forma bună pe care o traversează Hănescu reprezintă o veste bună şi în vederea Jocurilor Olimpice, competiţie la care va participa pentru a doua oară. Totuşi, şansele la o medalie sunt mici, având în vedere faptul că el va trebui să se dueleze cu jucători precum Roger Federer sau Rafael Nadal. Statistic, la Beijing vor participa 172 de jucători, 86 la masculin şi tot atâţia la feminin. Principalul criteriu de calificare l-a reprezentat clasamentul mondial ATP, respectiv WTA.

90.900 de euro a încasat Victor Hănescu pentru victoria de la Gstaad, respectiv calificarea în semifinalele turneului de la Kitzbuhel

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite