Hamilton, succes după o cursă halucinantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicul a câştigat Marele Premiu al Belgiei, după o dispută fantastică cu Raikkonen. Finalul a fost unul de poveste Lewis Hamilton s-a impus în cursa de la Spa. Raikkonen a condus

Britanicul a câştigat Marele Premiu al Belgiei, după o dispută fantastică cu Raikkonen. Finalul a fost unul de poveste

Lewis Hamilton s-a impus în cursa de la Spa. Raikkonen a condus toată cursa, dar pe final a fost nevoit să cedeze în disputa cu pilotul britanic de la McLaren.

Cursa de la Spa poate intra fără niciun fel de probleme în istoria Formulei 1. Totul a fost parcă desprins dintr-un scenariu demn de filmele de la Hollywood. Instalat în frunte, încă din debutul cursei, Kimi Raikkonen părea a nu avea probleme în a se impune în Marele Premiu al Belgiei. Aproape de final a început însă să plouă. Semn bun pentru Hamilton, care s-a aruncat într-o cursă de urmărire fantastică.

Britanicul a început să-l preseze pe Raikkonen, şi cu toate că a reuşit să-l depăşească pentru câteva zecimi de secundă, pilotul finlandez a trecut la loc în frunte.

Multiple răsturnări de situaţie

La un moment dat, Lewis a reuşit să treacă în faţă, printr-o şicană făcută pe linia dreaptă. Enervat, pilotul celor de la Ferrari l-a lovit cu aripa din faţă în roţile de pe spate, imediat în virajul de după linia dreaptă. Fără succes însă. Bătălia a continuat, iar câteva viraje mai încolo, cei doi piloţi din frunte au ieşit de pe traseu. S-au redresat la timp şi s-au duelat mai departe.

Hamilton părea să sprinteze spre victorie, dar un pilot întârziat l-a blocat. Raikonnen a profitat şi s-a reinstalat în frunte.

Nu pentru mult timp, pentru că s-a învârtit pe traseu, iar britanicul a revenit pe primul loc. Disperat să recupereze, Raikkonen a forţat şi a mai ieşit încă o dată de pe traseu. De această dată decisiv, pentru că nu a mai putut continua. Hamilton s-a impus după un finish epuizant, urmat de Felipe Massa.

Clasament general

1. Lewis Hamilton 80
2. Felipe Massa 72
3. Robert Kaubica 58
4. Kimi Raikkonen 57
5. Nick Heidfield 47
6. Heikki Kovalainen 43
7. Jarno Trulli 26
8. Fernando Alonso 23
9. Mark Webber 18
10. Timo Glock 16

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite