Hamilton, start către titlul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicul Lewis Hamilton va pleca din pole position, astăzi, în Marele Premiu al Japoniei. Contracandidatul la titlu al lui Hamilton, Felipe Massa, ocupă abia a cincea poziţie pe grilă. Cursa va fi transmisă în direct de TVR1, de la ora 7.25.

Vremea a ţinut cu piloţii la antrenamentele de vineri şi la calificările de ieri. Spre deosebire de Marele Premiu de anul trecut, când a plouat cu găleata, de această dată soarele le-a oferit driverilor un asfalt uscat, numai bun pentru dueluri la viteze maxime. Cum însă condiţiile meteo sunt schimbătoare la poalele Muntelui Fuji, strategia la boxe va juca un rol important în ierarhia finală.

 Lewis Hamilton pleacă din postura de favorit, mai ales după ce a reuşit să-i sufle la limită prima poziţie pe grilă lui Kimi Raikkonen. Finlandezul Heikki Kovalainen, va pleca de pe poziţia a treia, avându-l vecin de grilă pe spaniolul Fernando Alonso de la Renault.

Massa, sesiune ratată

După incidentul stupid din Singapore care i-a răpit lui Felipe Massa şansa de a veni în Japonia din postura de lider al clasamentului general, nici sesiunile de calificări nu i-au adus prea multă bucurie. O strategie greşită în ceea ce priveşte cauciucurile l-a aruncat pe Massa în pragul disperării.

“O ruşine” a răbufnit brazilianul la final. “Am fost cel mai rapid om de pe pistă, dar nu la momentul potrivit”, a spus Massa, care conducea plutonul în sesiunea a doua de calificări. Dar în ultima parte, Felipe, cu cauciucurile reci, nu a avut destulă aderenţă şi a fost depăşit pe rând de Kovalainen şi de Alonso, în ultimele momente ale calificărilor.

Grila de start

Linia 1: Hamilton/Raikkonen; Linia 2: Kovalainen/Alonso; Linia 3: Massa/Kubica; Linia 4: Trulli/Glock; Linia 5: Vettel/Bourdais; Linia 6: Coulthard/Piquet; Linia 7: Webber/Nakajima; Linia 8: Rosberg/Heidfeld; Linia 9: Barrichello/Button; Linia 10: Sutil/Fisichella

Clasament general: 1. Hamilton 84p; 2. Massa 77p; 3. Kubica 64p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite